PÍSEK – BENEŠOV 3:0

Hosté nastoupili do utkání sebevědomě a od začátku jich bylo plné hřiště. Již v 5. minutě se v dobré příležitosti objevil Čapek, ale branku domácího týmu neohrozil. V 7. minutě zahrávali Benešovští první rohový kop, ale ani z něho nedokázali prověřit připravenost gólmana Rondzika. V 11. minutě rozehrál domácí Ježdík trestný kop z pravé strany a centrovaný míč benešovská obrana odvrátila. Jak se dalo očekávat, úvodní minuty přinesly všechny znaky prvního mistrovského utkání sezóny, na obou stranách bylo vidět hodně nepřesností. U domácích hráčů byla znát velká nervozita, která z nich postupem času pozvolna opadávala.
Ve 13. minutě pohledná akce Voráčka s Němcem skončila střelou druhého jmenovaného vedle branky. Jenomže v 18. minutě přišel ze strany píseckého týmu okamžik, kterému na jeho konci diváci s chutí zatleskali. Po pěkné kombinaci napřáhl za velkým vápnem Václav Milec a parádním „angličanem" otevřel skóre zápasu – 1:0.
A hráči Písku byli i nadále při chuti. Ve 20. minutě poslal Řehák zleva přetažený centr na zadní tyč, kde Němcovi chyběl jen krůček k tomu, aby zblízka poslal balon do sítě. Ve 28. minutě na protější straně při trestném kopu Šumského proletěl míč jen těsně kolem pravé tyče písecké branky. Ve 32. minutě zahrával Šumský další přímý volný kop, v šanci se objevil Rejhon a brankář Rondzik jeho střelu zblízka bravurně vyrazil zpět do hřiště.
Tlak hostí narůstal, ale písecká obrana je do blízkosti branky moc nepouštěla. Ve 35. minutě byla střela Řezáče sražena hostujícím hráčem na roh. Závěrečné minuty úvodního poločasu patřily Benešovu. Ve 40. minutě nebezpečnou střelu Čapka vyrazil včas vyběhnuvší Rondzik a za dvě minuty trestný kop Čapka skončil jen těsně vedle branky.

Do druhé poloviny zápasu vstoupili lépe domácí fotbalisté. V 50. minutě převzal Němec pěknou přihrávku a ve skluzu zvýšil na 2:0. „To už je slibné," říkali si fanoušci v ochozech, ale do konce zápasu zbývalo ještě hodně času. Hosté se nesmířili s nepříznivým vývojem utkání a snažili se srovnat skóre.
V 61. minutě brankář Rondzik bravurně kryl nebezpečnou střelu Kučaby. V 65. minutě po rohovém kopu hostí hlavičkoval Žák, ale písecký gólman míč skvěle vyrazil. V 70. minutě se po nezaviněné srážce s domácím hráčem zranil benešovský brankář Štěpánek, kterého nahradil Stareček. A v 80. minutě sáhl hostující trenér Luboš Zákostelský hned k dvojnásobnému střídání ve snaze posílit ofenzivu svého týmu.
Jenomže to už byl několik minut na hřišti v píseckém dresu zkušený Zušťák, který v 84. minutě utekl po levé straně, ve správnou chvíli poslal přetažený centr doprava na nabíhajícího Ježdíka, na jehož hlavičku byl brankář hostí krátký a dobíhající František Němec doklepl míč do sítě – 3:0.
Chtělo by se říci, že zbývající minuty se dohrávaly už jen z povinnosti, jenomže hosté se i v závěru tohoto zajímavého střetnutí snažili vstřelit alespoň čestný úspěch. Ale poslední šance si vytvořili domácí borci. V 88. minutě pálil Šlehofer z 22 metrů nad branku a vzápětí po pěkné akci Voráčka střílel Němec z těžkého úhlu jen do boční sítě. „Kdybych dal hattrick, tak by mě to asi něco stálo, ale i dva góly jsou slušné," usmíval se po závěrečném hvizdu rozhodčího útočník František Němec.

„Zápas vypadá jednoznačně, ale obraz hry byl trošičku jiný. Drželi jsme míč, měli konstruktivní akce, ale bohužel bezzubí v zakončení, naopak domácí dávali góly, což rozhodlo. V prvním poločase jsme byli více na balónu a soupeř se jen ojediněle dostával k naší bráně. Bohužel jsme hodně kombinovali, bez zakončení. Soupeř se dostal do vedení po autu a střele z dálky, když míč zaplaval a skončil v naší šibenici. My jsme mohli srovnat Čapkem, ale Rondzik míč vyrazil. Ve druhém poločase jsme místo vyrovnání nezvládli domácí brejk. Poté jsme sice měli herní převahu, ale nepodpořenou střelbou a zakončením a měli jsme jen pár ošemetných standardek, ale soupeř je dobře ubránil. Třetí gól jsme dostali z breku, když jsme hráli jen na tři obránce," dodal po zápase trenér Benešova Luboš Zákostelský a poznamenal ke zranění brankáře Štěpánka: „Chytil balón při centru po standardce, hráč soupeře do něj vrazil zezadu a on špatně šlápnul. Pak ještě chvilku chytal, ale musel vystřídat pro zraněný kotník."

Branky: 50. a 84. Němec, 18. Milec. Rozhodčí: Vaňkát – Teuber, Baum. ŽK: Němec, Milec, Řehák – Žák. Fauly: 10:10. Rohy: 2:7. Střely na branku: 5:6, mimo: 5:8. Diváci: 320. Poločas: 1:0.

SK Benešov: Štěpánek (71. Stareček) – Večera, Braný, Zákostelský, Vrňák (80. Vopat) – Žák, Skopec – Rejhon, Šumský, Čapek – Kučaba (80. Turek). Trenér Luboš Zákostelský.

FRANTIŠEK BOŘÁNEK