FC PÍSEK – GRAFFIN VLAŠIM 0:2

Zkušenější hosté začali náporem a domácí uzamkli na jejich polovině. Postupem času písečtí fotbalisté hru opticky vyrovnali, hrál se celkem pohledný fotbal a rušno bylo v obou pokutových územích. Ve 22. minutě sudí Grobár neváhal po faulu ve velkém čtverci domácích nařídit pokutový kop, který s přehledem proměnil Jiří Petrů – 0:1. Ve 36. minutě přišel na hřiště písecký mladík Chytrý a hned se mohl zapsat do listiny střelců, ale jeho pokus trefil jen dobře postaveného gólmana Tomu. Blízko vyrovnávací branky byl pět minut před koncem první půle Martin Malý, jenže jeho krásnou střelu z trestného kopu zastavilo břevno vlašimské branky.

Ve druhé půli sehranější hosté měli míč častěji na svých kopačkách. Situaci jim ještě v 60. minutě mohl zkomplikovat Karel Krejčí, ale jeho bombu vlašimský brankař Michal Toma vyrazil. Pak se představil v dobrém světle Václav Krch, který nahradil mezi třemi tyčemi písecké branky Jana Satrapu. V 73. minutě byl už však na přízemní střelu Martina Matouška krátký – 0:2. Od té doby už se prakticky hrálo jen před píseckou brankou, kde hosté předvedli několik pohledných fotbalových akcí. Jen jejich neproměňování, když Krcha dvakrát zachránila konstrukce branky, jim nepřineslo ještě vyšší a zasloužené vítězství.

Trenér Písku Jaroslav Kostka: "V prvním poločase jsem byl s přístupem hráčů i hrou celkem spokojený. Do druhé půle jsme trochu prostřídali a už to tak dobré nebylo. Mladí hráči naskočí do hry a hned chtějí hrát velký fotbal, ale potřebují ještě víc zkušeností, musí být trpěliví a neměla by jim chybět trocha pokory. Někteří mě svým výkonem zklamali. Ve druhém poločase jsme špatně bránili, chyběl pohyb bez míče a všude jsme byli pozdě. Hráli jsme proti velmi kvalitnímu soupeři, který nás ve druhé půli, hlavně zkušeností, jasně přehrával.

Trenér Vlašimi Martin Frýdek: „Po dvou porážkách s áčkem i béčkem Sparty jsme potřebovali odehrát nějaký dobrý zápas a myslím, že se nám to podařilo. Jsem velmi rád, že jsme neinkasovali a kluci odehráli v dobrém tempu celý zápas. I když jsme udělali dvě chyby, při kterých nás podržel brankař, tak jsme zaslouženě vyhráli. Měli jsme víc šancí než soupeř, škoda, že jsme nezachovali větší klid při jejich proměňování."

Branky: 22. Petrů (z PK), 73. Matoušek. Rozhodčí: Grobár - Trkovský, Třeštík. Diváci: 100. Poločas: 0:1.

Písek: Satrapa (46. Krch) – Jendruščák, Šlehofer, Pivoňka (46. Motejzík), Janů – Březina (36. Chytrý), Mašát, Malý, Šimonovský – Zušťák (46. Krejčí), Zahrádka (46. Šťastný). Trenér: Jaroslav Kostka.

Vlašim: Toma - Vebr, Petrů, Kucalas (70. Mošna), Drobňák (46. Sus), Jeřábek, Macek (63. Pokorný), Macháček, Janda, Matějka (63. Matoušek), Klán (46. Jícha). Trenér: Martin Frýdek.

JAN ŠKRLE