DIVIŠOV – KONDRAC 3:0

Kondrac odehrála derby zodpovědně a zpočátku měla dvě solidní příležitosti, míče však uklidil do svých rukavic navrátivší se brankář J. Hanuš. Domácí se prosazovali velmi obtížně, a když už se dvakrát přes obranu dostal Z. Pekárek, tak ho vychytal Císař, Babický zatřásl z trestného kopu břevnem. Do kabin šel nakonec spokojenější Divišov, když po individuální akci Vondráka obhodil Vávra brankáře.

Druhý poločas se odehrál za mírné převahy domácích, kteří si postupně připravovali šance. V 59. minutě se za svůj výborný výkon odměnil Vondrák, když si na pravé straně na hranici šestnáctky doběhl odhlavičkovaný míč po centru a levačkou na zadní tyč alá Roben zavěsil – 2:0. Definitivu pro Divišov zařídila minela v kondracké obrany, která pozvala v 73. minutě Babického k samostatnému úniku, který bezpečně proměnil – 3:0.

Za chvíli byli diváci svědky velké Fair play. Míč se při zpracování kondrackému stoperovi Nedvědovi odrazil od nohy, čehož chtěl využít Zd. Pekárek. Míč převzal a rozběhl se sám na branku, jenže si také všiml, že příčina špatného zpracování Nedvěda bylo zranění, po kterém se zůstal v bolestech ležet na zemi. Divišovský kanonýr se zachoval, tak jak je mu vlastní, balón odevzdal gólmanovi a běžel zjišťovat, jak je na tom zraněný obránce Kondrace. Všichni, kdo Zdeňka znají, vědí, že by se takto zachoval za jakéhokoli stavu, a tak se dočkal potlesku. „Celý náš oddíl velmi oceňuje nevšední sportovní počin Zdeňka Pekárka, který po zranění našeho stopera Ondry Nedvěda nevyužil možnost samostatného uniku, přerušil akci a výhody se vzdal. Nic na tom nemění fakt, že stav byl v té době 3:0. Klobouk dolů," smekl před kanonýrem a zároveň starostou Městyse Divišov, vedoucí mužstva Kondrace Jiří Janouš starší a dodal k zápasu: „Sehráli jsme solidní zápas, ve kterém byl soupeř lepši. Vítězství Divišova je zasloužené, na druhou stranu jsme předvedli kompaktní výkon a máme na čem stavět. Upřímně řečeno, po těžkém začátku pro nás soutěž začíná až příštím zápasem s Miřeticemi, na která se těšíme a už musíme bodovat." 

„Derby se hrálo před solidní návštěvou. Prvních dvacet minut na nás dolehla vysoká porážka z minulého kola. Poté jsme začali přebírat iniciativu, zvýšili tempo a byla otázka času, kdy dáme první gól. Ten přišel v závěru poločasu. Po změně stran byla hra v naší režii a přidali jsme další branky. Soupeře jsme téměř do ničeho nepustili. Výsledek je zasloužený," uvedl po vítězném derby trenér Divišova Roman Sedlařík.

Branky: 45. Vávra, 59. Vondrák, 73. Babický. Rozhodčí: Nepovím. ŽK: 3:2. Diváci: 150. Poločas: 1:0.

Divišov: J. Hanuš – L. Svoboda, Marek Hanuš, Macháček (71. Martin Hanuš), Lehán – Campodonico, Z. Janovský, Vávra, Vondrák – Z. Pekárek (88. Šmíd), Babický (82. L. Janovský).

Kondrac: Císař – Tichý, Nedvěd (76. Budil), Kubín, P. Šanda, Kubát, Pohorský, Pavelka, Žirovnický (55. Ngo), M. Šanda (66. Chomát), Pavlíček.

JOSEF SVOBODA