ZNOJMO – VLAŠIM 1:3

Hosté nastoupili do utkání ofenzivě a hned mířila na branku znojemského brankáře Dolečka zblokovaná střela. Ve 3. minutě zahráli domácí standardní situaci, kterou hosté ubránili. První větší šanci přinesla 16. minuta, ale znojemský záložník Stáňa po kombinaci s Kovačičem, po zaseknutí míče, mířil těsně nad branku. Nervalo dlouho zabránila vlašimská obrana zakončení Žondry. Mezi brankové tyče Rondzika se nevešla ani rána Kovačiče.

Přesně v polovině utkání měla Vlašim výhodu přímého kopu, ale domácí gólman Doleček si se střelou snadnou poradil. Devětatřicátá minuta poslala Znojmo do deseti, když po druhé žluté kartě musel hrací plochu opustit obránce Yonov. Následná střela Jandy skončila na rukavicích znojemského brankáře.

Vyloučení Yonova přinutilo domácího trenéra Machalu ještě v závěru prvního poločasu ke střídání. Záložník Stáňa přepustil místo na hřišti obránci Hudcovi. „Utkání se nám vůbec nepovedlo. Nebyli jsme už od začátku ve vlastní kůži a ještě jsme inkasovali červenou kartu. Dostali jsme se do vedení, ale udělali jsme mnoho chyb. Hosté zvítězili zaslouženě," řekl trenér Znojma Oldřich Machala.

Začátek druhé půle ale vyšel oslabeným domácím a znojemští fanoušci slavili gól, když se po přihrávce obránce Helíska prosadil střelec Žondra. „Mysleli jsme, že nás branka nakopne, ale byli jsme u všech soubojů pozdě a Vlašim je dost kvalitní tým na to, aby nás potrestala," zhodnotil zápas znojemský David Helísek.

Za deset minut však bylo totiž vyrovnáno. Střela hostujícího Simerského brankou ještě neskončila, ale poté vyrovnal po centru Kučera. Znojmo mohlo vzápětí opět vést, ale brankář Rondzik byl pozorný a tak v 71. minutě točil vývoj utkání obránce hostů Nový.

Domácí se následně nedokázali dostat k žádné větší šanci, kterou by utkání zdramatizovali a naopak znovu inkasovali po střele Matějky.

„Zaslouženě jsme zvítězili. Velmi nám pomohlo vyloučení domácích. Věděli jsme, že tento post má Znojmo slabší a to se nám podařilo využít," uvedl trenér Vlašimi Vlastimil Petržela.

Branky: 48. Žondra – 59. Kučera, 71. Nový, 84. Matějka. Rozhodčí: Julínek – Hájek, Pochylý. ŽK: Jonov, Helísek, Žondra, Okleštěk – Putz, Hronek, Kučera, Nový. ČK: 39. Jonov (Znojmo). Diváci: 500. Poločas: 0:0.

Znojmo: Doleček – Helísek, Jonov, Buchta, Hříbek (74. Ledecký) – Lacko, Okleštěk, Kovačič – Stáňa, Žondra, Pázler. Trenér: Machala.

Vlašim: Rondzik – Petrů, Simerský, Štochl, Nový – Vebr, Hronek (86. Verner) – Janda, Putz (46. Jakubov), Kučera (74. Průcha) – Matějka. Trenér: Petržela.