Zápas začal opatrně, oba týmy si hlídaly balon a nepouštěly se do žádných větších akcí. Hra probíhala spíše na středu hřiště. Postupem času, ale začaly soupeřky tlačit a měly několik šancí, které jim ale brankářka perfektními zákroky nedovolila proměnit.

Na druhé straně při útoku Panterek tolik šancí nebylo, největší nastaly při dvou rozích, které ale hráčky také neproměnily. Poločas tedy skončil bez změny stavu.

Po půli soupeřky začaly opět útočit a obrana Panterek odvrátila několik příležitostí na gól. Nicméně jedna hráčka zálohy zůstala nepohlídaná a zkusila vystřelit z dálky. Její prudká střela prosvištěla okolo Panterek i brankářky. Panterky po inkasovaném gólu trochu sklesly, ale uvědomovaly si, že je ještě stále dost času vše změnit. Největší šance na straně Panterek byla, když unikly tři hráčky a stačilo pouze prostřelit brankářku, to se však nepovedlo. Skóre tedy na konci zápasu zůstalo 1:0 pro soupeřky, které si vítězství zcela zasloužily.

Zápas okomentovala brankářka Marcela Kubíková: „Z mého pohledu to byl velice pěkný zápas. V prvním poločase bylo horko u naší brány, v druhém jsme zase tlačily na soupeřky my. Ty však jednu ze svých šancí dokázaly proměnit. I přesto, že jsme prohrály, si myslím, že jsme daly do zápasu všechno a i pro fanoušky to byl super zážitek.“

A hráčka levé obrany Vladěna Sládková: „Před nástupem na hřiště jsme věděly, že to nebude lehký zápas, jelikož jsme s Lečicí vždycky měly problémy. Nedokázaly jsme hrát, tak jak umíme a vyhrály třeba jen s rozdílem jednoho gólu. Před tímto zápasem jsme věděly, že minulý zápas soupeřky vyhrály 6:0 s těžkým soupeřem, což pro nás bylo trochu překvapením, ale na hřiště jsme šly s tím, že chceme vyhrát. Jenže spoluhráčky nás velmi překvapily, jak se jejich hra změnila k lepšímu. Začátek zápasu se jevil jako silově vyrovnaný, ale převažovala rychlost soupeřek, které se za každou cenu chtěly dostat k naší brance. I my jsme měly několik šancí vystřelit, ale neproměnily jsme. První poločas tedy skončil bez gólů. V druhém poločase jsme to neuhlídaly a od Velké Lečice padla prudká střela z velké dálky rovnou do brány. Celý náš tým hrál dobře, zápas byl odmakaný od začátku do konce, jenže to nestačilo. Holky hrály lépe a výhru si zaslouží. Doufám, že náš příští zápas skončí výhrou.“

Sestava Panterek: M. Kubíková – Sládková, Zídková, Němcová, Pražáková – A. Kubíková, Fialková, Filipová – Andělová.Střídající: Mařincová, Jandová.

Na domácím hřišti Panterky už v této sezóně hrát nebudou, nicméně mají domluvené přátelské utkání s křivsoudovským áčkem, které se odehraje 1. 6. 2018 od 18:30 v Křivsoudově. Všichni fanoušci jsou srdečně zváni.

IVETA FILIPOVÁ