MĚCHENICE – PANTERKY ČECTICE 0:0 PK 1:2

Začátek se lépe dařil Panterkám, které plnily přesně to, co řekla trenérka – důsledně napadat protihráčky a rozebrat je, aby nemohly diktovat tempo hry. Vytvořily si gólové šance, ovšem bez úspěchu. Ke konci první půle měly naopak převahu domácí hráčky, a hlavně díky gólmance Fialkové se neupravovalo do šaten skóre.

Na začátku druhé půle se Panterky snažily opět vyvinout tlak jako v prvním poločase, ale nedařilo se jim to tak, jak by chtěly. Hrálo se nahoru – dolu, šance byly na obou stranách, ale brankářky zůstaly nepřekonány.

Utkání tedy skončilo bezbrankovou remízou, tak přišly na řadu penalty. Jako první se na hranici pokutového kopu postavila Monika Zídková a přesnou střelou se nemýlila. Domácí snaha o odpověď však skončila v rukavicích gólmanky Fialkové. Druhé kolo penalt začala Filaková, ale za domácí brankářkou síť nerozvlnila. Domácí hráčky následně vyrovnaly na 1:1. Třetí Panterka Pražáková překopla branku, ale ani na druhé straně domácí hráčka neuspěla, když jí vychytala Fialková. Ve čtvrté sérii proměnila Němcová, naopak od domácí hráčky, a tak se mohly čechtické Panterky radovat z druhého bodu

„Ze zápasu jsem měla docela trému, jelikož jsem zaskakovala za naši gólmanku. Holky hrály skvěle, vypracovaly si spoustu šancí, podržely balón a vycházely jim nahrávky. Občas pustily míč ke mně, ale soupeřky naštěstí neměly moc střelecký den. Ten jsme bohužel neměly ani my, takže se po remíze 0:0 šly kopat penalty. Po třech byl stav nerozhodný 1:1, a tak se kopala čtvrtá. Soupeřka naštěstí vůbec netrefila branku, a tak jsem se společně s týmem mohla už jen radovat,“ popsala pocity ze zápasu brankářka Mirka Fialková.

„K zápasu jsme vyjely v devíti lidech což je základ, pro naší hru. Všechny jsme věděly, že to bude nutné odmakat a holky mě nezklamaly. Bohužel nás pořád provází smůla v zakončení a chybí nám i štěstí. Zápas jsme začaly nátlakem, ale po 15 minutách se hra vyrovnala a i soupeřky měly šance. Poločas 0:0 odpovídal hře. Já už začala tušit, že buď, kdo dá gól vyhraje nebo opět budeme o body bojovat v penaltovém rozstřelu, jelikož šance byly na obou stranách, ale branky byly dobře střežené gólmankami. Naše mladá Mirka zachytala na výbornou. V 61. minutě jsme mohly jít samy na branku, ale rozhodčí zápas ukončil, když jinak pískal velmi kvalitně a hlavně na obě strany,“ podotkla k zápasu trenérka Mili Fuchsová a vyjádřila i k ukončené podzimní části sezony: „„Děkuji týmu za bojovnost, která jim v žádném zápase nechybí, za skvělou partu, která je velmi důležitá a za skvělé lidi, kterými jsou!“

Panterky Čechtice: Fialková – Sládková, Dudková, Němcová, Pražáková – A. Kubíková, Zídková, Filipová – Andělová.

Děkujeme všem fanouškům a těšíme se, že nás přijdete podpořit i na jaře.

VERONIKA NĚMCOVÁ