VELKÁ LEČICE – PANTERKY ČECHTICE 0:0 PK 1:2

Zápas byl celkem vyrovnaný, se šancemi na obou stranách. Panterky v první polovině nevyužily největší šanci Andělové, která nezvládla dorážku na brankářku a také několik rohů. Stejně tak tomu bylo i v druhé polovině, když příležitosti neproměnila Zídková, Němcová nebo A. Kubíková. Panterky na druhé straně v několika chvílích podržela brankářka M. Kubíková.

Zápas po 60 minutách hry skončil remízou 0:0 a tak rozhodovaly penalty. Za Panterky šly kopat tři statečné - Němcová, Zídková a Andělová. V první sérii oba týmy skórovaly. Ve druhé, naopak obě střelkyně zaváhaly. Ve třetí sérii vyrazila brankářka Čechtic M. Kubíková míč po střele lečické hráčky mířící pod břevno. Rozhodnutí leželo na bedrech Anělové, která udržela pevné nervy a rozhodla o druhém bodu pro Panterky.

„Do Lečice jsme jely se smíšenými pocity a myslím si, že i ve stejném duchu proběhl celý zápas. Takže výsledek 0:0 asi nikoho nepřekvapil, došlo na penalty a já začala být trochu nervózní. První penaltu soupeřky v celku s přehledem proměnily, druhou pak přestřelily bránu, ale když jsem třetí, pěkně mířenou střelu vyrazila, byl to pro mě úžasný pocit,“ popsala zápas brankářka čechtických Panterek Marcela Kubíková.

„Na penalty jsme se dohadovaly, kdo půjde a můj hloupý nápad byl, že bych to mohla jít zkusit. Jako první se na penaltu se postavila hráčka z Lečice, ta s velkým štěstím dala gól o levou tyčku. U nás v týmu vsítila s přehledem Verča Němcová, soupeřky pak neproměnily a u nás Monča Zídková také ne. Na poslední kolo vybrala Lečice jednu z nejlepších hraček, která vystřelila tvrdou ránu, ale naše brankářka si s míčem perfektně poradila. Pak přišla řada na mě. Nervózně jsem si stoupla na penaltu a přemýšlela, kam to kopnu. Rozběhla jsem se, kopla do míče a poslala ho na levou stranu, brankářka to nevychytala a já měla obrovskou radost, že jsme vyhrály. Po penaltě jsem řekla trenérce, že už nikdy kopat nepůjdu,“ popsala své pocity před penaltami útočnice Panterek Klára Andělová.

Panterky Čechtice: M. Kubíková – Sládková, Dudková, Němcová, Šaňková – A. Kubíková, Zídková, Filipová – Andělová. Střídala: Hromasová.

Příští utkání odehrají Panterky Čechtice v neděli 22. 10. od 11 hodin na domácím hřišti s Duklou.

IVETA FILIPOVÁ