TEPLÝŠOVICE – KONDRAC 2:2 PK 5:4

V úvodu derby měli více ze hry domácí, ale Vyhlídal po narážečce s Pejšou pálil těsně vedle a Chomát po dlouhém výkopu Měsíčka a sklepnutí Vyhlídala také minul branku Kňazíka. A tak mohlo udeřit na druhé straně, ale po kolmici Nga ztroskotal Pavlíček na Měsíčkovi. Pak přišla 42. minuta. Pejša si po obejití dvou protihráčů naservíroval míč na šestnáctku oslavenci Ottlovi, ten poslal míč do Kňazíkovy šibenice a dal si tak hezký dárek k narozeninám.

I po změně stran se více domácí tlačili do koncovky a hosté čekali na brejky. Hlavičku Pejši po centru Stěhule ještě Kňazík vytlačil konečky prstů na roh, aby v 55. minutě se prosadil po rohu Ottla v šestnáctce Kamenský – 2:0. Zdálo se být rozhodnuto, což si mysleli i domácí, ale ne hosté. Teplýšovičtí hráči již byli asi myšlenkami na oslavě, čehož Kondračtí využili. První šanci ještě Měsíček vyrazil na roh, aby následně dvakrát unikl Pavlíček a nedal gólmanovi šanci. A to mohli hosté v závěru vyhrát, ale Pavelka orazítkoval po trestném kopu jen tyč.

A tak se šlo do penalt, které skončily v sedmé sérii, domácí Kubálek proměnil, naopak kondrackého Kubáta vychytal Měsíček a tak Teplýšovice braly druhý bod.

„Je škoda, že jsme dopustili při vedení 2:0 vyrovnání na 2:2. V závěru jsme zápas podcenili a hráči již byli hlavami na pozápasovém slavení padesátin Míly Ottla, který pro fotbal udělal straně moc a hrát v 50 letech I. B třídu, to na smeknutí klobouku. Navíc dal krásný gól do šibenice. Jsem rád, že jsme penalty zvládli, a tak ukázali, že to, co se říkalo v týdnu, že zápas pustíme Kondraci, se nestalo," poznamenal k derby asistent trenéra Teplýšovic Miroslav Podhorský, který by si už přál konec sezony: „Dalším zraněným je Kamenský, který si udělal něco s kolenem. Máme tak hodně zraněných. Jednoho, dva ještě nahradíte, ale čtyři už je těžké."

„Kluky musím pochválit. Sice v první půli měli domácí mírnou převahu, ale bez šancí. Ty jsme si vypracovali my, dvakrát Pavlíčkem. Jen škoda, že aspoň jedna neskončila gólem, protože chvilku před koncem poločasu nás Ottl potrestal gólem do šatny. Také začátek druhé půle nám úplně nevyšel, jak bychom si představovali a dostali jsme branku po rohu. Gól nám paradoxně pomohl a domácím spíš uškodil, protože jsme poté byli jasně lepší a soupeře přehrávali. Zaslouženě jsme vyrovnali když se dvakrát prosadil střelec Pavlíček. A to jsme ještě mohli domácí chvilku před koncem dorazit, ale Pavelkova střela se bohužel jen otřela o tyč. Penalty už jsou prostě loterií a ty zvládli lépe Teplýšovičtí," zhodnotil zápas hrající trenér Kondrace Václav Skiba.

Branky: 42. Ottl, 55. Kamenský – 70. a 81. Pavlíček. Rozhodčí: Kaucký. ŽK: 1:1. Diváci: 150. Poločas: 1:0.

Teplýšovice: Měsíček – Stěhule, Kubálek, Nerad, Kamenský (90. Mládek) – Vyhlídal (60. Breburda), Chomát, Ottl, L. Kaňka – Pejša (68. Šahin) – Král.

Kondrac: Kňazík – Tichý, Budil, Linhart, Šanda – Ngo (90. Janouš), Pavelka, Kubát, Brůna (46. Pohorský) – Skiba, Pavlíček.