VRCHOTOVY JANOVICE – NEVEKLOV 2:5

Od začátku zápasu se hrál pohledný kombinační fotbal. Nejdříve udeřili hosté. V 5. minutě zakončil rychlou a pohlednou akci Vitouš, který poslal střílený centr z pravé strany za záda Vávry – 0:1. V 9. minutě bylo vyrovnáno. Němec se protáhl do velkého vápna a zcela volný Sochůrek se nemýlil - 1:1. Dále se hrálo„ nahoru - dolů“´. Ve 21. minutě vytáhl Vávra zázračným zákrokem hlavičku Vrkoslava a z protiútoku zakončoval přesně Němec po centru od Novotného – 2:1. Za chvíli se na druhé straně opět prosadil Vitouš. Stejná akce jako v páté minutě, stejný náběh a bylo vyrovnáno 2:2.  Do konce poločasu se zablýsklo na obou stranách, ale do kabin se nerozhodný stav nezměnil.

Druhý poločas začala obě mužstva opět s nasazením. Domácí se hnali až příliš za vítězstvím a zapomněli na zadní vrátka. Toho využili hosté a v rozmezí 53. až 55. minuty jako blesk z čistého nebe a posunuli skóre brankami Rosenvalda a P. Šmejkala na 2:4. Domácí se i nadále snažili, ale bez úspěchu. Hosté drželi zkušeně míč na svých kopačkách a v 69. minutě opět udeřili, když se z rohu velkého vápna trefil přímo do šibenice Hlaváč – 2:5. Skóre zápasu mohl kosmeticky upravit střídající Bursík ale v 89. minutě, ale nastřelil pouze břevno neveklovské branky.

Stínem utkání je zranění domácího Robina Hrdloviče. Po nezaviněné srážce hlavami s Romanem Vrkoslavem, má domácí hráč prasklou lebku nad obočím.

Branky:  9. Sochůrek, 21. Němec - 5. a 23. Vitouš, 53. Rosenvald, 55. P. Šmejkal, 69. Hlaváč. Rozhodčí: Milan Macháček. Poločas: 2:2. Vrchotovy Janovice: Vávra – Suchan, Trojan, Slabý, Střihavka, Sochůrek, Hrdlovič (70. Čedík), Rezek, Němec, Novotný (75. Bursík), Rouš. Neveklov: Šiška - Čichovský, Stibůrek, Chomát, Zimmel, Vrkoslav, Rosenvald, P. Šmejkal, Hlaváč, Vobořil, Vitouš.

PRAVONÍN – DOLNÍ KRALOVICE 6:2

Domácí chtěli na svém hřišti napravit dosavadní nepřesvědčivé výkony a naopak navázat na bodové zisky z venkovních zápasů. Hosté také nepřijeli utkání jen odehrát a jejich vítězné vystoupení v minulém kole jim pozvedlo herní sebevědomí. Diváci viděli zajímavé utkání v tempu a nasazení obou týmů s řadou pěkných fotbalových momentů. Pravonínští dobře kombinovali a drželi střed hřiště se snahou o časté zakončení. Hosté byli důslední v obraně s rychlým přechodem do útoku a využili každé ztráty domácích k ohrožení jejich brány. Ve 14. minutě se po povedené uličce dostal před hostujícího brankáře P. Hoch a přesnou přízemní střelou k tyči otevřel skóre. Domácí spokojenost ovšem netrvala dlouho. Po zaváhání a nedůslednosti obránců se po centrovaném míči z levé strany dostal do gólové šance Hanousek a z první uklidil míč do sítě za bezmocného Veselého – 1:1. Domácí dál hráli aktivně dopředu a P. Hoch potvrdil svoje střelecké procitnutí, když napřáhl z 20 metrů a povedenou střelou vymetl brankovou šibenici – 2:1. Hosté byli stále v brejkových situacích nebezpeční a těsně před koncem poločasu opět gólově potrestali zmatky v domácí obraně, když se z pozice těsně před brankou trefil Bystričan a srovnal tak na poločasových 2:2.

Ve druhé části hry šli Pravonínští cílevědomě za vítězstvím a získávali postupně větší herní i územní převahu. Hosté dlouho odolávali a obětavě blokovali střelecké pokusy. V 54. minutě se povedla Červeňákovi přesná křižná střela k tyči ze střední vzdálenosti a strhl tak vedení na pravonínskou stranu. Krátce poté domácí dobře nevyřešili další gólovou situaci, když útočník dorážel míč směřující do prázdné brány z ofsajdové pozice. V 72. minutě vyjádřil gólově stále narůstající tlak na hostující obranu opět pěknou střelou Červeňák. O deset minut později se do míče opřel z 25 metrů Vlasák a prudkou střelou trefil přesně pod břevno kralovické branky. Domácí byli gólově hladoví, až do samotného konce, což potvrdil v poslední minutě T. Babický, který ze skrumáže těsně před brankou doklepl míč za záda bezmocného Doležala – 6:2. Výše skóre je pro hosty vzhledem k jejich sympatickému výkonu až příliš krutá.

Branky: 14. a 33. P. Hoch, 54. a 72. Červeňák, 85. Vlasák, 90. T. Babický - 24. Hanousek, 44. Bystričan. Rozhodčí: Rezek. Poločas: 2:2. Pravonín: Doškář – Veselý, M. Hoch, D. Červeňák, Kůžel (56. Zavadil), T. Babický, Vlasák, P. Hoch, Hrubeš, Brzek (82. Březina), Lejček, Kodeda. Dolní Kralovice: L. Doležal - Pozner, Bystričan, Lebeda, Malina (59. Šnajdr), Jiří Marušák, Vošický, Vrkoslav, Hanousek, J. Maršoun, L. Jelínek.

JANKOV – MEZNO 7:2

Do utkání vlétli hosté jako tajfun a hned po rozehrávce z prvního útoku nastřelili břevno. Vzápětí však udeřilo na druhé straně. Zach využil postavení brankáře hostů, kterého přehodil asi z 20 metrů. Hned z protiútoku se však hostům podařilo srovnat, když uklidil míč po centru na zadní tyči Bursík. Takže neuběhly ani čtyři minuty a diváci viděli dvě branky a jedno břevno. Následně byli aktivnější hosté, ale vypracovali si pouze jednu šanci. Pomalu však přecházela aktivita na kopačky domácích. Rozřešení zápasu přišlo ve 29. minutě, kdy na 2:1 zvýšil Vrzal. Následně až do konce poločasu bylo na hřišti pouze jedno mužstvo, a to Jankov. Třetí branku vstřelil Brabenec, čtvrtou Peroutka a skóre poločasu uzavřel nepovedeným centrem, který zapadl na zadní tyč, Ždych – 5:1.

Do druhého poločasu se šlo již za rozhodnutého stavu, a tak si obě mužstva chtěla zahrát kombinační fotbal. Na hřišti bylo vidět několik velmi solidních kombinací, avšak bez gólového zakončení. Až Volalík po chybě domácí obrany snížil na 5:2. Pak už pouze rozvlňoval síť jen domácí Brabenec, a to dvakrát. Poprvé po rohu za přispění hostující obrany a podruhé lobem přes vyběhnuvšího brankáře Ploce.

Branky: 39., 70. a 73. Brabenec, 3. Zach, 29. Vrzal, 41. Peroutka, 45. Ždych - 4. Bursík, 54. Volalík. Rozhodčí: Murgač. Poločas: 5:1. Jankov: Málek – Ždych, D. Čermák, Balík, Zajíc (75. Šimánek), Skála, Brabenec, Vrzal, Peroutka (75. Veselý), Žák, Zach (71. Mrázek). Mezno: Jakub Ploc - Jiří Ploc, Kubec, Říha, Šváb (44. Otradovec), Kulvajt, Růžička, Bursík, Novotný (32. Mazour), Volalík, Adam.

OLBRAMOVICE – SOBĚHRDY 10:0

Po celé utkání byly výrazně lepší Olbramovice, rychle se dostaly do vedení a ve zbytku zápasu šlo prakticky jen o to, jak velký debakl si Soběhrdy odvezou. První gól padl již ve 3. minutě Horčička, který odražený míč po rohu napálil do šibenice, tentýž hráč, o šest minut později využil špatného odkopu Hrušky a přehodil jej. Třetí branku vstřelil Košař po narážečce s Písaříkem, čtvrtý si dali Soběhrdští sami, když si Kovář srazil míč do branky po Macháčkově autu. Pátý gól přidal Písařík a určil tak, že hosté dostanou již do poločasu nepopulárního „bůra“. Soběhrdští za první půli zahrozili pouze únikem Priknera, ale Fillip jej tváří v tvář výborně vychytal.

 Po změně stran dali domácí svou chvilkovou lehkovážností hostům možnost na tři nadějně vypadající příležitosti, ale žádná vážným ohrožením branky neskončila. Pak už gólostroj pokračoval. Šestou branku dal Písařík po technické střele, sedmou Košař po přihrávce Vyskočila a hokejovém blafáku gólmanovi a osmou opět Písařík, který tvrdou střelou trefil do šibenice Horčičkovu přihrávku ze strany a dovršil tak hattrick. O chvíli později ho napodobil Košař, který se natlačil před obránce a podél gólmana trefil devátou branku Olbramovic. Diváci se vzývané „desítky“ dočkali v nastaveném čase, kdy Vyskočilova hlavička po rohu zapadla za Hrušku.

Soběhrdy tak po výkonu nehodném okresního přeboru odjely z Olbramovic s ostudou a desetigólovým přídělem.

Branky: 17., 61. a 84. Košař, 35., 58. a 77. Písařík, 3. a 9., Horčička, 33. vlastní V. Kovář, 90. + 1. Vyskočil. Rozhodčí: Fillip. Poločas: 5:0. Olbramovice: Fillip – Rosol, Brdek, Mádl, Vácha (46. Neuberg) – Hrstka (60. Přibyslavský), Vyskočil, Písařík, Košař – Horčička, Macháček (76. Dvořák). Soběhrdy: Hruška - Kovář, Škvor, Sobotka, Procházka, Hlavnička, Prikner, Rozehnal, Baka, Řezníček, O. Fadler.

POSTUPICE – CHOTÝŠANY 1:0

Ze začátku se hrál v derby neurovnaný fotbal s mnoha nepřesnostmi. Bez šancí a střel na bránu. Až ve 38. minutě byl v šanci Fürbacher, když sebral míč gólmanovi, ale nedokázal zakončit, protože nu obránce zablokoval nohu. Ve 42. minutě se již domácí radovali, když Žížala hlavou po pěkném centru Chudlařského mířil přesně – 1:0. V závěru poločasu po souboji u postranní čáry, obdrželi po následné strkanici, žluté karty Fürbacher a hostující Josef Sysel. U hostujícího hráče to byla druhá, následně tedy dostal červenou a byl vyloučen.

Chvíli po změně stran hlavičkoval Slovák míč do gólmana po centru Karla Veseckého. Následně hosté i v deseti domácí přehrávali, ale do koncovky se pořádně dostali jen dvakrát, když hlavičku Lukáše Sysla i bombu Povolného brankář Kladiva vyrazil. Domácí se zmohli na střelu Vojtěcha Vendera, kterou gólman vyrazil. Domácí tak může těšit jenom zisk tří bodů, protože tak špatně jako ve druhé půli, dlouho nehráli.

Branka: 42. Žížala. Rozhodčí: Konvička. ČK: 44. J. Sysel (Ch). Poločas: 1:0. Postupice: Kladiva – M. Vender, Řezníček, Pýcha, J. Mareš – V. Vender, Chudlařský (90. Zvíhal), K. Vesecký, Žížala (83. Konšel) – Slovák (90. Šetek), Fürbacher. Chotýšany: Jelínek – J. Sysel, Š. Korecký, L. Sysel, M. Říha – R. Říha, Blažek, Povolný, Straka - Filip, Vobecký (46. Aleš Hanibal).

NESPEKY B – TRHOVÝ ŠTĚPÁNOV 9:0

Devastaci Štěpánova začal v 5. minutě Svoboda, když si naskočil na centrovaný míč z rohu.  O chvilku později se mezi střelce zapsal i Voráček, který obešel brankáře a pak zakončil do prázdné branky. Na 3:0 zvýšil sváteční střelec Pavel Rublič mladší, který střílel z dálky a trefil se parádně. Čtvrtý gól přidal po sóle Svoboda a poločasové skóre uzavřel z dálky z přímého kopu Myslivec - 5:0.

Stejně jako první, tak i druhý poločas nabídl domácím fanouškům skvělou podívanou. Po hodině hry se prokličkoval ke střele střídající Panenka a zvýšil na 6:0. O pět minut později přišel nejhezčí moment celého zápasu, Svoboda si zpracoval dlouhý pas na prsa a pak bez přípravy zakončil nádhernou střelou do šibenice – 7:0. V 73. minutě vystřídal trenér Nespek Svobodu a na hřiště poslal mladého Vošického. Ten se nestihl ani zadýchat a už se zapsal mezi střelce. Gólový centr mu přichystal Voráček. Poslední devátý gól vsítil Maršoun, který si zaběhl za obranu hostů a střelou podél vybíhajícího gólmana úspěšně zakončil. V závěru zápasu byl ještě hostům vyloučen D. Steiner.

Branky: 5., 26. a 55. Svoboda, 10. Voráček, 11. Pohořelý, 45. Myslivec, 60. Sysel, 73. Vošický, 80. Maršoun. Rozhodčí: Murgač. ČK: 83. D. Steiner (TŠ). Poločas: 5:0. Nespeky B: Drážek – P. Rublič st. (46. Kopecký, 55. Panenka), Pohořelý, P. Rublič ml., Myslivec, Svoboda (72. Vošický), Petr Kadeřábek, Kučera (63. Maršoun), Voráček, Sysel, L. Rublič ml. Trhový Štěpánov: P. Steiner - Mach, D. Steiner, Staněk, Černický, Trpšovský, Špička (72. Kovach), Sviták (58. Morkus), Kudyn (68. Gregor), Frühauf (88. Kadlec), Petřina.

POPOVICE – PŘESTAVLKY 1:0

Šlágr kola se odehrával v Popovicích. Do nejmenší vesničky celé soutěže zavítal lídr tabulky a loňský vicemistr z Přestavlk. Od začátku zápasu bylo jasné, že půjde o tuhý boj o každý metr hřiště. Zpočátku se hrálo „nahoru – dolů“ s tím, že oba týmy buď byly nepřesné, nebo naopak nedůsledné v koncovce. Převážnou většinu zápasu, byl obraz hry nastaven jasně. Hosté se snažili tvořit hru, domácí jim to umožnili s tím, že jejich útoky rozbíjela pevná obrana Popovic, která se poté snažila zrychlením hry vytvářet brejky. Jeden po ose Matuška, Heřmánek, Kopecký skončil střelou těsně vedle. Přestavlky si vytvořily za první půli minimálně tři dobré situace, které však skončily buď vedle brány, nebo v rukavicích gólmana Vejvody.

Po změně stran se obraz hry moc nezměnil. Přestavlky, které s Popovicemi minimálně posledních pět zápasu, neuhrály ani bod, se snažily prokletí zlomit. Většinu akcí chtěli rozjíždět přes tvůrce Kačírka, na což byly Popovice připraveny a domácí Šach jeho snažení hodně eliminoval. Přesto si hosté vytvořili dvě velké šance, které trestuhodně zahodili. Popovice stále cekaly na svou šanci, která přišla po chybě přestavlcké obrany. Nepřesná rozehrávka se dostala k dobře hrajícímu Mrkvičkovi, ten z první poslal do úniku střídajícího Žížalu, který z poměrné velkého úhlu prostřelil Šacha na první tyči. Domácí mohli slavit, zápas totiž směřoval do stejného výsledku jako loni. Domácí si vytvořili ještě jednu šanci, ale Matuška po vysunutím Žížalou orazítkoval pouze tyč. Přestavlčtí se cítili ukřivděni, že jim po dvou zákrocích v pokutovém území Popovic neodpískal rozhodčí penaltu. Následně se tak nesoustředili na hru, což jim uškodilo. A tak Popovice mohly jít slavit výhru na střed hřiště tradičním pokřikem, když potřetí za sebou vyhrály, při skóre 9:0. 

"Jsem za výhru moc šťastný. Bylo těžké utkání, které skončilo spravedlivě. Přestavlky sice hrály slušně s balonem, ale byly slabé v zakončení. My jsme především ve druhé půli měli dost šancí k protiútokům a jeden se nám perfektně vyvedl,“ radoval se po zápase hrající trenér Popovic Jan Matuška a dodal: „Třetí výhra v řadě bez obdržené branky je bezva vizitka celé obrany včetně brankáře. Chtěl bych vyzdvihnout výkony Davida Šacha a Romana Mrkvičky, kteří hrají ve velkém stylu už druhy zápas v řadě. Nemůžu zapomenout ani na Pavla Žížalu, který končí s fotbalem od té doby, co jsem v Popovicích (8 let) a přijde mi, že má čím dál tím větší chuť a je pro nás opravdu důležitým hráčem.“

Kapitán mužstva ještě poslal vzkaz kamarádovi v dresu Přestavlk Michalovi Kačírkovi. „Posílám ti hezký pozdrav a připomínám, že začíná squashová sezóna, a ani tam si určitě nepolepšíš,“ směje se.

Branka: 75. Žížala. Rozhodčí: Staško. Poločas: 0:0. Popovice: Vejvoda – J. Kaucký (82. Kropáček), Jiří Hovorka, Kašpar, V. Kaucký – Kopecký, Šach, Mrkvička – Matuška, Jakub Hovorka (46. Žížala), M. Heřmánek. Přestavlky: Šach – Tauer, Pfeffer, Kondáš, Kačírek, P. Mrázek, M. Pohůnek, Benák (86. J. Pantoflíček), Moravec, P. Pantoflíček, Velebil.

 

 1. Sokol Přestavlky⋌ 5 4 0 1 14:2  12

 2. Jankov⋌ 5 3 1 1 16:6  10

 3. Neveklov⋌ 5 3 1 1 19:12 10

 4. Popovice⋌ 5 3 1 1 14:8  10

 5. Nespeky B⋌ 5 3 0 2 14:8   9

 6. Olbramovice⋌ 5 2 2 1 17:8   8

 7. Pravonín⋌ 5 2 2 1 13:7   8

 8. Postupice⋌ 5 2 2 1  8:7   8

 9. Vrchotovy Janovice⋌ 5 2 1 2 13:11  7

10. Chotýšany⋌ 5 2 0 3  4:6   6

11. Dolní Kralovice⋌ 5 1 2 2  7:11  5

12. Mezno⋌ 5 1 0 4 13:19  3

13. Soběhrdy⋌ 5 0 1 4  4:24  1

14. Trhový Štěpánov⋌ 5 0 1 4  1:28  1