PŘEDPLATNÉ ZPRÁVY DO E-MAILU

Okresní týmy již netrpělivě očekávají start v I. B třídě

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: Deník/Pavel Šimáček

Benešovsko – Fotbalové I. B třídy o víkendu startují do sezony 2016/2017. Ve skupině D nastoupí ze čtrnácti týmů osm z Benešovska – Sokol Teplýšovice, Fercom Týnec nad Sázavou, Sokol Jankov, Sokol Kondrac, Sokol Sedlec-Prčice, Sokol Miřetice a nováčci Sokol Neveklov a Sokol Maršovice. Před začátkem jsme nahlédli pod pokličky vařících se hrnců. 

1. Jak se vám vydařila letní příprava.

2. Změny v mužstvu

3. Cíl do sezony

FK FERCOM Týnec nad Sázavou

1. Nový trenérem se stal po Radkovi Skálovi Miroslav Bubeník. V přípravných zápasech Týnec neprohrál. Vyhrál turnaje v Maršovicích a Sedlci-Prčici, porazil Slavii Jesenici 3:1, Sedlčany B 7:1 a Petrovice 2:0. Herně se jevili mladíci dobře, ale pokud nebyli na hřišti zkušení hráči, tak měl někdy tým problém s organizací hry. „V Týnci je spoustu šikovných kluků, ale morálka a disciplína není taková, jakou, bych si představoval," povzdechl si šedesátiletý kouč, kterému chodilo na tréninky v průměru šestnáct hráčů, a dodal: „Zkušenost musíme nahradit bojovností, ale až mistrovská soutěž nám ukáže, jak se to povedlo. Tvoříme nové mužstvo, které si pomalu začíná sedat, posty si určití hráči získávají."

2. Kádr se velmi změnil. Odešlo nebo skončilo šest hráčů Skála, J. Vavrek, Orsák, Hašek, Mach a Vašák. Do týmu přišel z Bystřice mladý brankář Denis Dvořák a z Poříčí zkušený Jan Stibůrek. Kádr doplnili bývalí dorostenci.

3. Týneckým úkolem je se zachránit, i když příprava vyšla nadmíru dobře. Síla v týmu je, mladí hráči utvořili dobrou partu. „Vše ukáže prvních pět kol, jak na tom jsme," říká Bubeník.

SOKOL TEPLÝŠOVICE

1. „Výsledky byly až nadstandardní (Votice 1:4, Nespeky 2:1, Petrovice 9:3 a Kondrac 2:1) i tréninková docházka byla, taková jakou bych si představoval. Výsledky ukazovaly, že je mužstvo silné, ale vše ukáží až mistráky," je plný očekávání trenér Petr Chomát.

2. Vrátil se Stanislav Škvor, přišel brankář Martin Vejvoda a do přípravy se zapojil dorostenec Hruška. Odešel brankář Měsíček do Litoměřicka.

3. „Chtěl bych zlobit špičku. Bude ale hodně okresních derby, které jsou jiné než zápasy s mužstvy z ostatních okresů. Na druhou stranu budou mít náboj a přijdou i lidi, kterým se doufám naše hra bude líbit," věří zkušený kouč.

SOKOL JANKOV

1. Trenérem zůstal zkušený bard Stanislav Brabenec, který měl s týmem podobnou přípravu jako každý rok. Jankov odehrál pět vítězných zápasů s mužstvy I. B třídy a okresního přeboru. „Úspěšnost přípravy ukáže až sezona. Jen mě mrzí odřeknutí zápasu Divišovem," říká prezident klubu Stanislav Balík.

2. Do mužstva přišel jen Ondřej Zach z Popovic.

3. „Cíl máme stejný. Hrát takový fotbal, aby na nás chodili diváci a udrželi jsme I. B třídu i pro příští sezonu," má jasno Balík.

SOKOL NEVEKLOV

1. Příprava nováčka nebyla plně ke spokojenosti trenéra Mariana Krále. „Docházka některých hráčů na tréninky byla tragická a viděl jsem je za celou přípravu na tréninku jen jednou nebo dvakrát. Naštěstí jsou i kluci, kteří nevynechají jediný trénink a na nich budu stavět naší sestavu," je rázný Král. V přípravných zápasech prohrál Neveklov s rakouským Haagem 1:3, aby následně porazil Vrchotovy Janovice 4:2, Kondrac 6:0 a Votice B 4:2. V poháru AGRO CS prohrál po penaltovém rozstřelu s Nespeky, když v základní hrací době byl stav 1:1.

2. Mužstvo opustil pouze David Žák a pro zranění bude pravděpodobně chybět celý podzim i Petr Šmejkal. Z Úročnice přišel Jakub Peter, který podával v přípravě velmi dobré výkony a v každém zápase skóroval. Z Benešova přišel mladý Jan Křemen, který hned dokázal, že bude patřit k oporám týmu. Z Bystřice dorazil útočník Petr Fišer, jenž se v zápase Voticemi konečně prosadil a trenér věří, že mu to tam bude padat i nadále.

3. „Jsme nováček soutěže a naším hlavním cílem je zachránit I. B třídu i pro další sezónu. Jelikož mužstvu věřím, tak mým cílem je skončit v horní polovině tabulky, ale toho můžeme dosáhnout pouze nadstandardními výkony v zápasech a s tím spojenou docházkou na tréninky," podotkl, co vede k cíli v sezoně trenér Král.

SOKOL KONDRAC

1. Hrající trenérem Kondrace zůstal Václav Skiba, který ale nebyl s přípravou moc spokojený. „Nechal jsem klukům o něco delší volno než bych si představoval a myslel si, jak budou na tréninky a přípravné zápasy natěšení, což ale nevyšlo, čemuž odpovídaly výsledky přípravných zápasů. Z různých důvodů se pravidelně omlouvalo pět až šest hráčů," povzdechl si kouč.

2. Do Kondrace se podařilo přivést Víta Müllera, Lukáše Procházku, Filipa Sedláčka, Jiřího Kříže, Patrika Rakaše a po zranění se zapojil Jiří Hergesell.

3. Cílem je hrát klidný střed tabulky a nemít problém se záchranou.

SOKOL MARŠOVICE

1. Trenérem nováčka z Maršovic je Jaroslav Žížala. „S docházkou hráčů jsem vcelku spokojený. Výsledkově to bylo ale jak na houpačce, ale na nich nám tolik nezáleží, důležité budou mistrovské zápasy," dodává kouč k přípravným zápasům, když na domácím turnaji (Postupice 4:2, finále Týnec 3:3 a prohra na penalty) i v Přestavlkách (Olbramovice 2:2, na penalty vyhráli, finále Přestavlky 1:3) skončili druzí, porazili v silně kombinované sestavě Hrusice 3:2 a v generálce porazili Sedlec-Prčice 8:3.

2. Neodešel nikdo, přišli Stanislav Brabenec z Drachkova a Matěj Hašek, kteří by měli být velkými posilami, stejně jako navrátivší se zkušený Jiří Hampešt z Bystřice. Ještě v Maršovicích zkouší restartovat kariéru po operaci kolena Daniel Jamrich z Benešova. Navíc po zranění brankářů Michala Kočího (výron v kotníku) a Michala Pechače (koleno) narychlo dorazil zkušený brankář Josef Kondrát, který již dříve v Maršovicích působil.

3. Chtěli bychom hrát klidný střed a nemít sestupové starosti," má jasno kouč Žížala.

SOKOL MIŘETICE

1. Miřetice vede nadále dvojice Karel Čáp s asistentem Pavlem Hájkem. V Přípravných zápasech se mužstvu dařilo, když vysoko porazilo okresní týmy 9:0, Čechtice 8:1 a Dolní Kralovice 8:0. Zápas s Mladou Vožicí byl odložen pro nezpůsobilý terén. Na trénink chodilo kolem deseti hráčů, i z důvodu, že již Miřetice nejsou propojeny s Pravonínem. „Přesto kluci potrénovali kvalitně, ale až mistrovské zápasy ukáží, jak na tom jsme. Hned první s Kácovem na velkém hřišti ve Vlašimi hodně napoví," je zvědaví na začátek soutěže asistent trenéra Pavel Hájek.

2. Odešli vypomáhající hráči z Pravonína, skončil Macko a zranil se Jakub Hájek. Přišel Jan Jenšík z Pražského přeboru, který se přistěhoval do Miřetic a brankář Švengr, kterého ale ještě na tréninku neviděli. Do Miřetic ještě nadále budou shánět hráče, protože jich není moc.

3. Cílem je samozřejmě záchrana a také uhrát oproti minulé sezoně nějaké body na hřištích soupeřů, ne jen doma.

SOKOL SEDLEC-PRČICE

1. Nový trenérem Sedlce-Prčice se stal po Miroslavu Rybkovi Jindřich Jirousek, který nebyl moc spokojený s přípravou. „Letní příprava byla poměrně krátká a do tréninkového procesu se zapojilo dvanáct hráčů. Na trénincích se objevují stejné tváře a v přípravných zápasech (na domácím turnaji skončili druzí a následně prohráli s Jankovem 2:3 a Maršovicemi 3:8) to bylo znát. Mužstvo je po fyzické stránce velice slabě připraveno a budeme to muset dohnat v průběhu sezóny," vzdychá nový kouč.

2. Mužstvo je poznamenáno odchody zkušených brankáře Laco Chylíka a stopera Mirka Jelena. Do branky přišla adekvátní náhrada Libor Bosák ze Sedlčan. „Kádr je velice úzký a budeme doufat, že se nám budou vyhýbat zranění," přeje si Jirousek.

3. Cílem do sezóny je udržet pro Sedlec-Prčice krajskou soutěž.


Načítám tabulku ...

Hlavní zprávy

Zprávy odjinud