STARŠÍ DOROST

BENEŠOV B – VLAŠIM 2:1

Derby bylo celý zápas vyrovnané. První šanci měli hosté, ale po rohu přestřelili z malého vápna branku Šacha. Na druhé straně parádně vychytal Vycpálka brankář Gabriel, který si poradil i osamoceným Strnadem. Vlašimští se snažili nakopávat míče na důrazného Šejstala, ale obrana Benešova ho uhlídala. Přesto šli hosté do vedení, když rychlou akci zakončil střelou přes celou bránu Srb. Jenže radost jim nevydržela dlouho, když vzápětí domácí vyrovnali pěknou hlavičkou Straky po trestném kopu Strnada.

Po přestávce si ve vyrovnané hře vypracovali více šancí domácí, ale osamocení Strnad a Vycpálek si opět vylámali zuby na Gabrielovi a Strnad z dálky orazítkoval břevno. Na druhé straně mohli hosté skórovat z brejku, ale přestřelili branku i ochrannou síť. Rozhodnutí derby přinesl v 80. minutě střelou z hranice šestnáctky pod břevno domácí Kohoutek.

„Chci velmi poděkovat hráčům za bojovný a obětavý výkon, po kterém jsme dotáhli derby k vítězství," měl radost po utkání kormidelník Benešova Ladislav Flek.

Branky: 37. Straka, 80. Kohoutek – 35. Srb. Rozhodčí: Velebil. Poločas: 1:1.

Benešov B: Šach – Kohoutek, Jírů, Boťa, Petrášek – Janků, V. Balata (20. Tomíček, 75. Maršík) – Straka, L. Balata (80. Říha), Strnad – Vycpálek.

Vlašim: Gabriel – Šanda, Ptáček, Janák, Zvára – Peroutka (75. Syrvatka), Švec, Srb, Staněk – Rut, Šejstal.

MLADŠÍ DOROST

BENEŠOV B – VLAŠIM 3:0

Okresní derby rozhodlo prvních 24 minut, ve kterých domácí lídr tabulky hrál velmi dobře a třikrát se gólově prosadil. Šanci Konopiského po rohu ještě uhasil vlašimský obránce na brankové čáře, ale po trestném kopu D. Pešty z poloviny hřiště již Hašek přeloboval brankáře. Druhý gól vsítil D. Pešta po krásné kolmici Rozsypala a následnou střelou podél gólmana Šandy a na 3:0 upravil Maršoun z dorážky střely Hrachovce. Poté se domácí uspokojili a Vlašimští začali ohrožovat branku Benešova, hlavně Filip, který nejprve orazítkoval břevno z trestného kopu a následně po chybě D. Pešty ho vychytal rychlým výběhem Šimáček. Ještě se hosté dožadovali penalty, ale držení Bělohlávka. Na druhé straně mohl pohnout výsledkem Kopecký, jehož po trestném kopu nastřelil brankář Šanda a míč skončil nad brankou.

Ihned po přestávce vyřešil trestný kop Vlašimi brankář Šimáček, což bylo na dlouhou dobu vše. Hra byla vyrovnaná a až v závěru mohl Benešov pohnout skórem, ale Kopecký trefil tyč, Hašek po rohu pálil nad a ránu Kulhavého pěkně vyrazil Šanda na roh.

„Věděli jsme, že nás čeká v derby těžký zápas, ale vůbec se nám nepovedl a nehráli jsme dobře. Vyhráli jsme sice 3:0, ale průběh hry výsledku neodpovídal. V příštích zápasech, kdy nás čekají těžcí soupeři, se musíme zlepšit," byl po derby kritický na své svěřence kouč Benešova Jiří Maršoun.

„O osudu utkání rozhodlo prvních pětadvacet minut. I když byli domácí fotbalovějším týmem,tak musím kluky pochválit zejména za bojovnost a myslím si, že jsme nakonec byli Benešovu rovnocenným protivníkem. V příštím zápase hostíme Sedlčany a věřím, že si minimálně udržíme domácí neporazitelnost," dodal k derby vlašimský kouč Josef Linhart.

Branky: 13. Hašek, 20. D. Pešta, 24. Maršoun. Rozhodčí: Rybka. Poločas: 3:0.

Benešov B: Šimáček – Dvořák, Konopiský, Hašek, Hrachovec (41. V. Pešta) – Kulhavý, V. Balata – D. Pešta (41. Kobler), Rozsypal (78. Brabenec), Maršoun (67. Kohoutek) – Kopecký.

Vlašim: Šanda – Mišoň, Janovský, Brýl, Toupal – Vesecký (67. Novák), Novotný (61. Sedláček), Filip, Linhart – Vlk (41. Pavouček, 78. Vavro), Bělohlávek (76. Kříž).