Do zimní přípravy, ač jste nechtěli, jste šli bez pěti hráčů základní sestavy – Nečase, Kavky, Vondry, Frizoniho a Piška. Posledně jmenovaný se poté z Liberce vrátil, ale zase odešel Breda. Jak moc to narušilo vaše plány?

Zmínil bych ještě odchody Jíchy, Vorla, Lienera a Čapka. Přál jsem si, abychom tým udrželi pohromadě třeba s jednou nebo dvěma změnami. Bohužel se to nepodařilo a opět začínáme s některými hráči od začátku. Celou přípravu jsme posuzovali, na kolik budeme schopní navázat na úspěšný podzim po odchodu tolika hráčů. Zaměřili jsme se na zapracování nováčků a také na adaptaci některých hráčů na postech, které jim nejsou vlastní. Například kraje obrany obsadíme pro jaro záložníky. Snažili jsme si pomoci hlavně z vlastních zdrojů. Samozřejmě jsme rádi, že se Piško vrátil. Může nám hodně pomoci. Petr Breda dostal nabídku a chtěl odejít. Jsem rád, že jsme ho ve Vlašimi dostali na úroveň, kdy je o něj zájem. Přestup do Baníku je pro něj posun v kariéře. Za působení ve Vlašimi mu můžeme poděkovat. On pomohl nám a my jemu, takže dobrý obchod.

Odehráli jste jedenáct zápasů, ve kterých jste pětkrát vyhráli, třikrát remizovali a třikrát prohráli, když hlavně výhry nad ligovými celky Jihlavou 3:2 a Příbramí 3:1 vás museli potěšit. Výsledky jsou ale jedna věc a druhá jsou výkony, ty vás s trenérem Martinem Haškem uspokojily nebo jste očekával od hráčů víc?

Příprava nám ukázala mnoho pozitivního. Když jsme nastoupili v nejsilnějším složení, tak jsme byli ligovým týmům vyrovnaným soupeřem. Naopak problémy přišly, když jsme více prostřídali. Naše hra upadala do průměru a někteří hráči musí ještě hodně přidat, aby byli plnohodnotnými členy kádru. Do soutěže je to jednoznačný signál! Pokud se nám budou vyhýbat zranění a karty, tak máme šanci navázat na podzimní výkony.

Očekával jste od přípravy více nebo proběhla, jak jste si naplánovali?

Příprava proběhla podle očekávání, ale ne bez kazů. Moc mě mrzí, že nám Sparta i Slavia odřekly již dohodnuté zápasy. Taková utkání jsou svátkem, tak snad v létě. (trpký úsměv)

Závěr přípravy ale zhatily zdravotní problémy hráčů, hlavně útočníků Hadaščoka, Vyhnala a Jeslínka. Budou schopni naskočit do prvního mistrovského utkání v sobotu od 14:30 doma s Frýdkem-Místkem?

Všichni se těší na soutěž a chtějí hrát! Uvidíme. Neustálé trénování na umělé trávě vykoná každou zimu své, ale naštěstí nikdo není ani nebyl vážněji zraněn.

Na pozici stopera musel zaskakovat Kulhánek. Tam už máte také jasno?

Jirka tam v přípravě zaskakoval, protože jsme do poslední chvíle čekali na Piška a Březinu. Jsou u nás a Kulhánek bude v soutěži hrát na své pozici záložníka.

Budete sestavu lepit do poslední chvíle?

Ne, sestava se krystalizovala celou zimu, máme jasno o jejím složení a případných variantách.

Do Vlašimi dorazily také nové tváře, kdo má nejblíže do základní sestavy?

Březina, Hadaščok, Jeslínek jsou na sestavu, Kadlec i Hrebeniuk se jeví dobře, uvidíme, jakou výkonnost si přivezl z Myjavy Duga, ostatní na sobě musí ještě zapracovat.

Fanoušky jste namlsali pátým místem a nechtěli byste je jistě zklamat i na jaře, ale asi budou muset mít trpělivost…

Můžeme všem slíbit, že půjdeme do každého zápasu s cílem zvítězit a odevzdat na hřišti maximum možného. Jestli to bude stačit k naší spokojenosti nebo ke spokojenosti fanoušků? To uvidíme! Prognózy jsou vždycky trochu mimo. FNL je velmi vyrovnaná a rozhodují maličkosti.

Jaký jste si dali cíl do zbytku sezony?

Hrát, co nejlépe a držet se špičky, co nejdéle. V prvních pěti kolech hrajeme s prvním, druhým a třetím týmem tabulky. Přeji si, aby se hráčům vyhýbala zranění a měli formu. Pokud se tak stane, opět nám jich několik odejde do ligy. (směje se)

Soupiska FC Sellier&Bellot Vlašim

Brankáři: Nguyen, Le Giang, Štorc.
Obránci: Kadlec, Ngimbi, Štochl, Tusjak, Wiesner, Piško, Březina, Vrána.
Záložníci: Reiter, Hašek, Kulhánek, Kučera, Janda, Tarczal, Duga, Hrebeniuk.
Útočníci: Vyhnal, Jeslínek, Hadaščok, Jíra.
Odchody: Frizoni, Kavka, Nečas, Vondra, Vorel, Liener, Breda, Čapek.
Příchody: Štorc, Kadlec, Duga, Hrebeniuk, Jeslínek, Hadaščok.
Hostování: Brian, Zubkov, Hejný, Hell, Jícha.