ČESKÝ KRUMLOV – BENEŠOV 1:2

Zápas se stal hostujícím dobíjením domácího hradu. Ten povolil v 11. minutě, když si kanonýr Kučaba pohrál v šestnáctce se dvěma stopery a křížnou střelu za tyč otevřel skóre. Jenže domácí brzy vyrovnali. Stoper Zákostelský hlavičkoval míč do Baboučka, jenž se nerozpakoval a místo běhu na branku vypálil z 25 metrů a střela zaplula po zemi k tyči.

„Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a dali gól. Jenže domácí, kteří bránili v deseti lidech a hráli na brejky, z jednoho vyrovnali. Pro nás to byla rána a do konce poločasu jsme se sice tvrdošíjně tlačili, ale šanci si nevypracovali," poznamenal k prvnímu poločasu kouč Benešova Luboš Zákostelský.

Po přestávce se hrálo dlouho bez šancí a nakonec rozhodla 84. minuta. Stoper Hrubý poslal dlouhý míč na hrot, kde pustil míč levý obránce Vrňák na stopera na výletě Zákostelského a ten lobem přes brankáře skóroval. „Byla to situace na zápas nevídaná," radoval se trenér Benešova a zhodnotil zápas: „Hřiště bylo i po přívalovém dešti slušné, ale vedro a dusno poznamenaly úroveň naší hry. V první půli jsme si nemohli poradil s jednoduchou hrou domácích. O přestávce jsme si řekli jak máme hrát, ve druhém poločase se zlepšili, byli víc na míči, ale žádnou stoprocentní šanci neměli. Až tu gólovou. Výhru jsme si zasloužili, byli jsme o gól lepší, protože domácí hráli jen se zabetonovanou obranou na rychlé brejky a místy tvrdý a záludný fotbal."

Branky: 18. Babouček – 11. Kučaba, 84. J. Zákostelský. Rozhodčí: Machýček. ŽK: Vágner, Babouček, Novák, Klivanda – Jíša, Hrubý. Diváci: 85. Poločas: 1:1.

Benešov: Tlamicha – Vrňák, Hrubý, J. Zákostelský, L. Braný (86. Večera) – Zoubek, Bredler (78. Peroutka)– Borkovec, Žák, Jíša (89. Janovský) – Kučaba.