Nespeky – Semice 2:1 (1:1)

V prvním poločase se nehrál pohledný zápas, který by byl hoden úrovně krajského přeboru. Hosté měli o trochu větší chuť a působili živějším dojmem. Po čtvrthodině hry fauloval Urban v blízkosti pokutového území a hosté po standardní situaci dostali míč Novotným do sítě – 0:1. Postupem času se domácí hra zlepšovala, což vyústilo ve vyrovnání, když se Večerův střílený centr se po několika odrazech dostal k Branému – 1:1.

Druhý poločas byl z domácí strany o poznání lepší, dařilo se jim podržet míč a soupeře nepustili do výraznější šance. Naopak si vytvořili pár příležitostí a v 58. minutě skórovali. Kubec z přímého kopu z poloviny hřiště trefil prostor mezi vracející se obránce a vybíhajícího gólmana, kam naběhl Burian a míč skončil v síti – 2:1. V závěrečné půlhodině, jak hlavní rozhodčí, tak arbitr 2, poněkud změnili nastavený metr v posuzování herních situací a hosté zahrávali hodně přímých kopů, které ale domácí obrana uskákala. Nejnebezpečnější byla situace ze 71. minuty, kdy hosté jen těsně minuli nespeckou branku. V závěru mohli domácí pojistit těsné vedení, ale Urbanovu střelu z dálky gólman vyrazil, a když ani Pešta po průniku Kubce neproměnil, zůstal stav nezměněn.

„Věděli jsme, že Semice budou hrát o všechno, proto jsme chtěli předejít veškerým spekulacím a chtěli stoprocentně vyhrát. Bohužel soupeř začal velmi aktivně a po našem nedůrazu, dal poměrně brzy gól. Pak se nám ale podařilo hru uklidnit, hráli jsme více po zemi, začali být silnější na míči a ještě do poločasu vyrovnali,“ popsal první dějství stoper Nespek Tomáš Krejza a dodal k druhému dějství: „Byli jsme minimálně do vedoucí branky lepší. Potom měl soupeř velké množství standardek, ale naštěstí jsme ho do žádné velké šance nepustili. Škoda, že jsme v závěru nedali gól na 3:1, ale i tak jsem za vítězství strašně moc rád. Celá kabina zápas odmakala a máme z vítězství velkou radost.“

Branky: 34. Braný, 58. Burian – 18. Novotný. Rozhodčí: Pudil. ŽK: Večera, Iheanacho, Vojkůvka, Kukač – Bříza, Kamlach, D. Šimek.

Nespeky: Drážek – Konopiský, Burian, Krejza, Urban – Braný – Večera, Iheanacho (87. Vojkůvka), Kukač, Pešta – Kubec (90. Voráček).

Luděk Rublič