1. Jak se Vám vydařila zimní příprava?

2. Kdo přišel a odešel z týmu?

3. Cíl do druhé části sezony.

SKUPINA D

1. POŘÍČÍ NAD SÁZAVOU, TRENÉR ZDENĚK ŠROM

1. Moc jsme toho přes zimu nenatrénovali. Scházeli jsme se v malém počtu, hlavně mladým klukům chyběla morálka. S tímto problémem ale bojujeme každou zimu. V přípravných zápasech jsme odehráli slušné partie, a tak uvidíme, jak se nám bude dařit na jaře.

2. Přišel Ondřej Páv z Benešova, odešel Petr Kupša do Nespek a hostování z Benešova skončilo Romanu Křivohlavému. Po dlouhodobém zranění se vrací na hřiště Radek Říha a snad i Jakub Trpišovský.

3. Opět se budeme snažit soutěž vyhrát, ale postup není naší prioritou.

3. ZDISLAVICE, TRENÉR FRANTIŠEK HEŘMÁNEK

1. S hrou v zimní přípravě nemůžeme být spokojeni. V letní přípravě byla po jarních záchranných pracích z mužstva cítit pokora a soustředěná pracovitost, v zimní přípravě je cítit, že už všechno hráči umí. Proto byla hra v mnoha směrech ledabylá. A tak bez příkladné bojovnosti výsledky na jaře dělat nebudeme.

2. Do Kondrace se vrátil Radim Kašpar a Müller odjel pracovně do Anglie. Nikdo nepřišel.

3. O postupu neuvažujeme, umístění do čtvrtého místa by bylo slušné.

6. TEPLÝŠOVICE, TRENÉR MILAN OTTL

1. Jsem rád, že jsme při trénování mohli využít domácí podmínky a tréninková morálka úzkého kádru byla v rámci možností solidní. První čtyři přípravné zápasy jsme odehráli se silnějšími soupeři a poměrně se nám vydařily. Poslední dvě utkání jsme měli hrát s teoreticky slabšími týmy, ale nebylo tomu tak, protože jsme s Kácovem prohráli a Miřetice těsně porazili 2:1. Už je to ale dlouhé, první kolo se odložilo a doufám, že v sobotu zápas s Průhonicemi odehrajeme.

2. Kádr z podzimu ne nezměnil, bude ale chybět Veselý, který je po operaci kolena. Se zraněními a nemocemi laborují Drahota a Škvor. Uvidíme, jestli se dohodneme na příchodu brankáře Šímy ze Struhařova.

3. Na postup nemáme, o záchranu hrát pravděpodobně nebudeme. Pokud to půjde, tak bysme chtěli být do pátého místa. Vše však závisí na zdravotním stavu hráčů.

7. NESPEKY, NOVÝ TRENÉR VÁCLAV KNÍŽEK

1. S přístupem hráčů na tréninky i zápasy jsem spokojený. I když podmínky nebyly ideální, měl jsem k dispozici dvanáct až patnáct hráčů, jak z áčka, tak z béčka. V přípravných zápasech se nám moc nedařilo, když jsme tři prohráli a dvakrát remizovali. Doufám ale že na jaře bude platit heslo: Těžko v přípravě, lehko v boji. Povedlo se nám také pětidenní soustředění v Krkonoších, jen škoda, že tam nemohli jet všichni hráči z kádru, ale zaměstnání je přednější.

2. Odešel Kamil Kulhavý a Mařinec. Velkou ztrátou je Martin Burian, který ze zdravotních důvodů musel asi na půl roku přerušit aktivní činnost. Přišli mladí kluci Hořický, Biolončik a Kupša, který na podzim hrál v Poříčí.

3. Chceme hrát útočný fotbal se střílením gólů, což by se mělo lidem líbit. Na druhou stranu musíme být zodpovědní v obraně. Chceme samozřejmě vyhrávat, ale pro mě je hlavním úkolem na jaře mužstvo stabilizovat, protože nám vypadli tři hráči ze základní sestavy, které budeme muset nahradit. To bude hlavně u Martina Buriana těžké, protože byl vůdčí osobností týmu. Přesto má mužstvo na to být v horní polovině tabulky.

8. CHOTÝŠANY, TRENÉR PAVEL STOJAN

1. Zimní přípravu jsme zahájili 20. ledna a celá proběhla na hřišti s umělou trávou ve Vlašimi v areálu Na Lukách, čímž bychom chtěl tímto funkcionářům Graffinu Vlašim poděkovat. Odehráli jsme sedm přípravných zápasů s bilancí dvě vítězství, dvě remízy a tři porážky. Jediné, co mě na zimní přípravě mrzí, je velmi špatná docházka hráčů na tréninky a hlavně na zápasy, čímž bych chtěl poděkovat hráčům z béčka za vzorné doplnění kádru v přátelských zápasech.

2. V průběhu podzimu a v zimní přestávce opustili mužstvo – Ondřej Beránek, Petr Červeňák, Michal Zeman, Marek Kováč (ukončeno hostování z Vlašimi), Daniel Lukáč (ukončeno hostování ze Zdislavic), David Průcha (hostování Suchdol), Milan Kratochvíl (ukončení kariéry). Přišli – Libor Vlasák (hostování z Pravonína), František Tichý (hostování z Louňovic pod Blaníkem), Jiří Straka (přestup ze Struhařova), Aleš Doležal (prodlouženo hostování z Teplýšovic), Jiří Žovinec (hostování z Vlašimi). V jednání je příchod Michala Zemana z Vlašimi.

3. Vzhledem k velkým změnám v kádru je naším cílem záchrana v soutěži a její klidné dohrání ve středu tabulky.

10. KONDRAC, TRENÉR JIŘÍ JANOUŠ MLADŠÍ

1. Zimní přípravu jsme zahájili koncem ledna. Na začátku února jsme absolvovali krátké soustředění v Pálčicích, kde se nám velmi líbilo a věřím, že se z něho stane tradice. Zúčastnili jsme se zimního turnaje ve Vlašimi, kde jsme skončili na druhém místě (Miřetice 4:4, Chotýšany 2:2, Vlašim dorost 2:3, Zdislavice 3:1, Ledeč 5:2) a v přátelácích jsme prohráli s Voticemi (2:6) a Sedlcem-Prčice (1:5). S přípravou nemohu být spokojený. Očekával jsem, že hráči absolvují mnohem více tréninků a udělají maximum pro záchranu, ale bohužel se tak nestalo. Mužstvu však věřím, protože máme kvalitu na poklidnou záchranu, přesto máme před sezónou několik otazníků.

2. Neodešel nikdo, ale bohužel jsou dlouhodobě zranění stabilní členové základní sestavy Pohorský (operace ramene) a Sedláček (kolena). Naopak jsme přivedli na hostování mladé, perspektivní hráče Jakuba Ngo (Bílkovice) a Davida Špičku (Vlašim). Staronovou, výraznou posilou by měl být navrátilec z hostování ve Zdislavicích Radim Kašpar, který, pokud má den, dokáže rozhodovat zápasy. Zároveň jsme prodloužili hostování Lukáši Petrů a Karlu Houdkovi.

3. Cíl je jednoduchý, a to záchrana v I. B. třídě.

13. STRUHAŘOV, TRENÉR VLADIMÍR POHŮNEK

1. S přístupem v zimní přípravě jsem vcelku spokojen, i když někdy počet hráčů nebyl ideální. Navíc nás trápilo dost zranění. Horší to bylo po herní stránce, kde jsme se kompletně sešli až na generálku, která se nakonec neuskutečnila. Takže generálka pro nás byl trénink. Přípravné zápasy: Mladá Vožice 2:1, Benešov B 2:4, Vrchotovy Janovice 1:4, Olbramovice 2:0.

2. Největší radost mám z příchodu Ondry Hrocha, který je jedinou posilou. Z týmu odešel Straka do Chotýšan, Peter do Úročnice a jedná se o Šímovi do Teplýšovic. Navíc máme dlouhodobě zraněné Kreminu a Kocábka.

3. Pokusíme se o záchranu, i když s omezeným kádrem to bude těžké. Tabulka je ale v dolní části vyrovnaná, tak půjdeme od zápasu k zápasu a na konci se uvidí. Kostra týmu zůstala pohromadě, takže klukům věřím, že v každém zápase zabojují a o setrvání v soutěži se popereme.

SKUPINA E

1. VOTICE, TRENÉR MARTIN BÁRTA

1. Příprava na sezonu se vydařila. Kluci poctivě trénovali a starší hráči šli mladším příkladem. V zápasech se nám dařilo, tak věřím, že to bude v mistrácích pokračovat. Kluci jsou připraveni dobře fyzicky, vydařilo se nám soustředění v Horní Malé Úpě v Krkonoších. Věřím, že hráči kvalitu ukáží i v mistrácích.

2. Kádr se moc nezměnil, jen byl doplněn o útočníka Němečka z Jankova, který na podzim hrál v Benešově.

3. Pokud kluci prodají, to co natrénovali, tak by nám neměl postup uniknout.

3. SEDLEC-PRČICE, TRENÉR MIROSLAV RYBKA

1. Snažili jsme se mít pestrou přípravu, nejen málo oblíbené běhy, překážky, ale i tréninky s míčem a sehráli jsme pět přátelských utkání. Absolvovali jsme úspěšné soustředění v sedleckoprčickém dolíčku, kterého se zúčastnili všichni hráči. Tréninková docházka mohla být lepší, ale ti, co přišli, makali velmi dobře.

2. Kádr rozšířili dorostenci M. Hájek a R. Seidel z B týmu St. Boubalík a J. Trnobranský. Nikdo neodešel.

3. Bylo by hezké obhájit podzimní pozice, ale vím, že to bude obrovsky těžké. Hlavně chceme předvádět kombinační fotbal, který by se divákům líbil a chodili se na nás dívat. Bodové rozdíly jsou minimální, do horní poloviny tabulky chtějí téměř všichni. Věřím, že se nám bude dařit a získáme solidní umístění.

13. MARŠOVICE, TRENÉR JAROSLAV ŽÍŽALA

1. V přípravě jsme běhali po Maršovicích, zajížděli do neveklovské haly a hráli zápasy na umělkách. Docházka úzkého kádru byla dobrá. Porazili jsme Průhonice 4:2, Jesenici u Příbrami 6:1, Lešany 3:2, Divišovem 5:2 a prohráli s Poříčím 3:4 a Struhařov 1:2. Výsledkově se nám docela dařilo, i hra se oproti podzimu zlepšila a navíc nám se nám dařilo střílet góly, tak uvidíme, jak to bude o mistrácích.

2. Na hostování přišel Pavel Žížala z Týnce.

3. V jarní části se pokusíme soutěž zachránit.