Zejména je to obsazení utkání rozhodčími. Dvojice Hocek – Čermoch totiž řídila Doksy potřetí v krátkém čase po sobě. Vždy venku, jen si prohodili posty. Jeden hlavní, druhý na čáře. V Nové Vsi si hosté stěžovali velmi razantně. V Petrovicích to samé. A v Novém Kníně vše vyvrcholilo. Rozhodčí proti nim odpískal dva pokutové kopy, vyloučil jim tři hráče. Někteří to nevydrželi, celé trio arbitrů napadli a nejzkušenější Martin Škvára hlavnímu nakopal.

Nemá cenu dělat Doksům advokáta, toho si mohou opatřit samy. Možná by měly, protože poměry ve fotbale, onom fenoménu, občas přerostou do neúnosné meze, kdy si ten či onen myslí, že už může všechno. A možná budou muset, fyzické napadení si postižení nemusí nechat líbit. A hájit ho v novinách, to tedy opravdu nebudu.

Na druhou stranu si toho jejich chlapci vytrpěli na jaře dost. Rozhodčí totiž v našem Deníku kritizoval už v úvodu jara jejich trenér Škvára a právě jeho slova plus pozdější od sekretáře Machulky byla startérem všech dokeských potíží.

Jako by někdo rozhodl, že takhle tedy ne. Už i obyčejní fanoušci jiných týmů si o tom povídali jako o počasí.

Podle většiny dokonce Dokesští udělali chybu, že si stěžovali v novinách. Takovou chybu, jakou prý už nikdo opakovat po letošní sezoně nebude.

I já tvrdím, že chybu udělali. Když už se do téhle bitvy pustili, měli si aspoň zápasy natáčet na kameru. A pak s nimi vyrukovat ven. A klidně vysoko.

Není to sice žádný důkaz uplácení, není to ani žádný velký důkaz pro soud, ale přece jen máte něco v ruce a možnosti se pak zvětšují.

Celá kauza bude mít ještě dohru. Důležité bude, zda si ji někdo bude pamatovat a hlavně zda pomůže. Aspoň k tomu, aby si každý nedělal úplně co chtěl, byť vám každý soudný bafuňář přizná, že fotbal je – tak jako skoro všechno, hlavně o penězích. Jen by vše mělo mít štábní kulturu.

rudolf.muzika@denik.cz