Turnaj bude zahájen v 9 hodin a potrvá až do večera. Největším favoritem bude SK Slavia Praha. Zálusk na nejlepší umístění ale má více týmů – SK Dynamo České Budějovice či FK Dukla Praha.

„Do turnaje nejdeme s tím, že musíme vyhrávat. Po hráčích chceme hlavně individuální výkony, čili hru jeden na jednoho, aby se dokázali prosadit," uvedl hlavní trenér SK Slavia Praha Michal Novák a dodal: „Výsledek je pro nás až tak na třetím, čtvrtém místě."

Pokud Slavia z Votic postoupí a střetne se ve Velkém finále se Spartou, tak ale o výsledek již půjde, protože každý zápas pražských „S" nejde odehrát bez emocí. „Samozřejmě i naši desetiletí kluci berou zápasy se Spartou prestižně," dodal Novák.

Turnaj se bude hrát na Městském stadionu a samozřejmostí je účast domácího týmu SK Votice. „Našim cílem je důstojná reprezentace SK Votice v konkurenci nejlepších krajských družstev. V našem oddílu se přizpůsobujeme současnému fotbalovému trendu čili útočná hra a individuální technika hráčů," uvedl sekretář a statutární zástupce klubu Pavel Bradáč.

Regionální kolo E.ON Junior Cupu bude ve Voticích hrát čtyřiadvacet týmů a opět se hraje o postup do zářijového Velkého finále. „Do závěrečného klání se nominují finalisté z každého regionálního kola," uvedl Marek Pagač z marketingového oddělení energetické skupiny E.ON.

Připraveno bude opět kvalitní ocenění pro kluby i hráče. „Semifinalisté krajských turnajů dostanou sady dresů a každý hráč pak fotbalový míč," dodává Pagač. „V rámci regionálních kol budou voleni i nejlepší hráči, kteří získají poukaz do E.ON Fotbalové školy."

Návštěvníci se mohou těšit na bohatý doprovodný program pro děti i jejich rodiče, který je představen na www.eonrodinnyfotbalek.cz. Součástí bude i soutěž E.ON Energy Freestyle, kde zájemci ukazují své dovednosti s míčem.

I votický turnaj by měl v konečném součtu všech regionálních kol pomoct ke zdolání rekordu v počtu zúčastněných hráčů. „Oproti roku 2013 došlo sice ke snížení počtu turnajů, ale v konečném důsledku by mělo nastoupit až 240 týmů a přes 3 500 hráčů. V roce 2013 to bylo 190 týmů a 2 721 hráčů," upřesňuje Pagač.

Návštěvníci turnaje se mohou těšit na nového a zajímavého ambasadora projektu E.ON Rodinný fotbálek. Účast přislíbil nejlepší střelec evropského šampionátu z roku 2004 Milan Baroš.

Rozlosování základních skupin E.ON Junior Cupu – II. regionální kolo ve Voticích:

Skupina A: 1. SK Dynamo České Budějovice B 2005, FK Planá nad Lužnicí, FC Tempo Praha, FK Dukla Praha, FK Hořovicko, TJ SK Satalice.
Skupina B: Sokol Chotoviny, FK Meteor Tábor, Minerva FF, SK Votice, SK Aritma Praha, FK Viktoria Žižkov.
Skupina C: SK Benešov, ČAFC Praha, SK Slavia Praha, TJ Sokol Želeč, SK Union Vršovice, SK Spartak Příbram.
Skupina D: TJ Nová Včelnice, AFK Slivenec, ABC Braník, SK Posázavan Poříčí nad Sázavou, FK Rašelina Soběslav, FC Háje.

MICHAL HEŘMAN