V Benešově se hraje třetí nejvyšší soutěž – Česká fotbalová liga. V současném kádru hráčů je i poměrně velká část odchovanců. Ostatní, kteří hájí benešovské barvy, jsou docela zdatní fotbalisté. Nasazení hráčů při zápase je na odpovídající úrovni. Po většinu utkání je k vidění i slušný kombinační fotbal. Přesto se v hledišti krčí sotva stovka diváků. To mi je záhadou? Kde jste, bez kterých se v Benešově hrát fotbal, ještě v nedávné minulosti, nemohl.

V mužstvu SK Benešov jsou i zajímaví hráči, kteří si zasluhují je vidět. V brance chytá od 5. kola mladý brankář z Vlašimi Erik Beník, ve třech zápasech nedostal gól, což ho řadí mezi nejlepší gólmany soutěže. V obraně na stoperu si od začátku soutěže získal místo Panajotis Kucalas. Je odchovancem Sparty Praha, ale v minulosti hrál druhou ligu v Sokolově. Jsou tu dva černí reprezentanti Afriky. Eric Kwame Adjei z Ghany a Stanley Ibe z Nigerie. Oba jsou typem atletických hráčů, kteří v Benešově dlouho chyběli. K vidění je odchovanec, záložník Pepa Laštovka. Ve své době mládežnický reprezentant ČR, který v Čechách hrál pět sezón první ligu v Jablonci a následně pak v Českých Budějovicích. Hrál šest let druhou Bundesligu v Německu. I další hráči prokazují kvality.

Tak přátelé, v sobotu, v 10.30 hodin, se těšíme, že přijdete na fotbalový stadion „U Konopiště„ a jistě nebudete litovat. Budete svědky mistrovského zápasu ČFL, kdy v jedenáctém kole – třináctém hraném, Benešov hostí SK Benátky nad Jizerou.

Kopaná se u soupeře hraje od roku 1920. V převážné části historie fotbalu se tam hrála kopaná na úrovni kraje. V roce 2004 postoupily Benátky z I. B do I. A třídy. Do krajského přeboru pak v roce 2008. Od roku 2014 úzce spolupracují s prvoligovou Mladou Boleslaví, což přineslo postup do divize a v roce 2015, z druhého místa do ČFL.

V minulém ročníku Benešov doma, na podzim, po plichtě 0:0, prohrál na penalty 8:9. V odvetě na jaře v Benátkách prohrál 1:2, když v poločase vedl gólem Dominika Rejhona. V konečném účtování skončily Benátky se skóre 44:64 a 45 body na 14. místě, bod za Benešovem.

Z dvanácti zápasů, letošního ročníku, jich Benátky odehrály na cizích trávnících šest. Pětkrát prohrály – Chrudim 1:2, Zápy 0:2, Dobrovice 1:3, Převýšov 0:1 a Vltavín 0:2. V 6. kole remizovaly v Domažlicích 1:1 a na penalty zvítězily 6:5. V minulém kole v Benátkách zvítězil Písek 1:0. V posledních čtyřech zápasech nedaly Benátky gól. Se skóre 8:23 a pěti body jsou na 17. místě.

Benešov minulou sobotu prohrál v Praze na Vltavínu v Holešovicích 1:4. Má 16 bodů a se skóre 14:30 je na 15. místě.

Vážení přátelé, věřím, že jsem Vás nalákal na sobotní utkání, že se před obědem sejdeme na stadionu U Konopiště a podpoříme Benešov v boji o další důležité ligové body.

Jiří Kotouč, fotbalový hlasatel