V Zápech si po postupu přes druholigový Sokolov přáli soupeře z nejvyšší soutěže, a pokud možno z první čtyřky. To se jim v podobě Mladé Boleslavi, která je zároveň i posledním vítězem poháru, splnilo. S losem tak panuje v táboře účastníka ČFL spokojenost.

„Super los. Je to klub, který je poblíž, takže by měla přijít i vyšší návštěva. Každopádně pro nás to bude svátek a velké zpestření," těší se trenér Záp Michal Mašek na souboj s aktuálně třetím týmem prvoligové tabulky, přestože ten jeho bude v utkání jednoznačným outsiderem.

„Jsme realisté. Boleslav je obrovským favoritem," uvědomuje si Mašek sílu soupeře, pro kterého je třetí kolo premiérové vzhledem k účasti v evropském poháru. „Kádr Boleslavi je někde jinde než náš. Za určitých okolností, pokud budeme mít štěstí a Boleslavi se nebude dařit, ale můžeme uspět. Handicapem by pro ně mohlo být naše menší hřiště, kde umíme hrát. Spokojení ovšem budeme, i když zápas odehrajeme se ctí. Budeme si ho chtít užít a neprodat kůži lacino. Záležet bude i na tom, s čím oba týmy nastoupí. My hrajeme v září snad sedm utkání," připomíná Mašek dvě vložená kola ČFL.

Stejně nabitý program čeká také Králův Dvůr, který dostal po Teplicích další možnost na překvapivý výsledek. Domácí prostředí svěřenců trenéra Jiřího Saboua okusí Jablonec. Druholigová Vlašim po splnění role favorita na hřištích hradecké Olympie, respektive Benátek nad Jizerou vyzve prvoligového nováčka z Hradce Králové. Oficiálním hracím termínem třetího kola je 21. září.