STARŠÍ DOROST

BENEŠOV B – SPARTAK PŘÍBRAM 3:3

Vstup do utkání mělo posílené béčko Benešova o ligové hráče U19 parádní a lídra tabulky zaskočilo, když v 6. a 12. minutě udeřil dvakrát Vycpálek, nejprve po centru Straky a následně po přihrávce Netolického. Jenže hosté se rychle oklepali, byli důraznější, lépe kombinovali a do poločasu skóre otočili, když se trefili po dvou chybách v obrané fázi Benešova a potřetí po tečované střele z 25 metrů do protipohybu brankáře Šacha.
O přestávce změnil domácí trenér rozestavění a výkon Benešova se ve druhém poločase zlepšil. Domácí se dostali do tlaku, který vyvrcholil v 55. minutě faulem na Netolického, který sám penaltu proměnil. Následně mohli Benešovští zvítězit, ale akce nedotáhli do úspěšného zakončení, když největší šanci neproměnil v 89. minutě Straka, který po sóle poslal míč vedle branky.

„Sehráli jsme dobré utkání, ve kterém nechyběla bojovnost a nasazení proti zatím nejlepšímu soupeři v soutěži. Jen škoda, že jsme ve druhém poločase při šancích nebyli klidnější v koncovce," okomentoval zápas kouč Benešova B Ladislav Flek.

Branky Benešova: 6. a 12. Vycpálek, 55. Netolický (z PK). Rozhodčí: Garaja. Poločas: 2:3. Benešov B: Šach – Korynta (88. Hýbek), Hašek (46. Kohoutek), Boťa, Hrachovec – Zach, Přitasil (46. Jírů) – Straka, Netolický, Breburda – Vycpálek (75. Maršík).

VLAŠIM – KROČEHLAVY 1:0

Úvod zápasu byl vyrovnaný, postupně Vlašim převzala iniciativu. Ve 13. minutě se dostal z levé strany před brankáře Hoch, ale při pokusu o lob těsně minul. Za chvíli vytěsnil Gabriel na roh přímý kop Kročehlav z 20 metrů a z protiútoku běžel Hoch z úhlu sám na gólmana, ten však jeho střelu pokryl. Ve 25. minutě trefil Zvára po rohovém kopu Švece hlavou břevno. Vedení se dočkali domácí ve 40. minutě, když špatný odkop gólmana hostí zachytil Švec a ze 40 metrů ho přeloboval.
V úvodní čtvrthodině druhé půle byli aktivnější hosté, ale jejich snaha končila před pokutovým územím Vlašimi. Postupně si domácí vytvořili převahu i celou řadu šancí, které však nedokázali proměnit. Mezi 60. – 83. minutou spálil pět gólovek Staněk a šance promarnili i Srb s Albrechtem. To již od 65. minuty hráli hosté o deseti, po vyloučení hráče, po druhé žluté kartě. Přesto se Kročehlavy ve druhé půli dostaly k ohrožení domácí branky několikrát po rohových kopech, ale bez efektu. Jedinou gólovou šanci měly po přímém kopu z levé strany, po kterém Gabriel míč neudržel, ale domácí obrana několik dorážek zblokovala.

„V zápase jsme zkazili množství jednoduchých přihrávek, ale naše chyby naštěstí nedokázali hosté zúročit. Opět jsme neproměnili řadu šancí, když především Staněk měl na kopačkách minimálně hattrick. Přesto musím kluky pochválit za nasazení a vůli po vítězství," měl radost po těsné výhře vlašimský kouč Petr Staněk.

Branka: 40. Švec. Poločas: 1:0. Vlašim: Gabriel – Šanda, Ptáček, Zvára, Srb – Polyak (81. Filip), Albrecht, Švec, Hoch – Staněk Syrvatka (65. Janák).

MLADŠÍ DOROST

BENEŠOV B – SPARTAK PŘÍBRAM 4:4

Lídr tabulky, který byl dosud čistý jako lilie a za 13. kol inkasoval pouhý gól, tvrdě dopadl na zem a nakonec byl rád, že bral bod. Za vše mohli hráči Spartaku Příbram. Ti v prvním poločase zaskočili domácí velice aktivní hrou, dostávali se často a lehce do zakončení. Dvě šance ještě gólman Šimáček zlikvidoval, ale v 25. minutě již inkasoval po úniku a střele z úhlu na první tyč. Netrvalo dlouho a hosté po rohu na zadní tyči udeřili podruhé. Opaření domácí sice v 36. minutě snížili střelou Rozsypala pod břevno. Jenže ihned z rozehrávky prošel hostující hráč přes celou benešovskou obranu a překonal Šimáčka potřetí. Gólové hody pokračovaly, když za chvíli Balata po skrumáži snížil na 2:3. Jenže opět po rozehrání přišla domácí nekoncentrovanost a hosté krásnou střelou přes celou bránu vsítili čtvrtý gól.
O přestávce provedl trenér Maršoun tři střídání, včetně brankáře a výkon Benešova se ve druhém poločase výrazně změnil. Zatlačil Příbram na její polovinu, vypracoval si šance, jen D. Pešta měl smůlu, když dvakrát z trestného kopu trefil tyč. Tlak nakonec vyvrcholil v závěru. Janků po závaru snížil a v poslední minutě vyrovnal D. Pešta z penalty za ruku ve výskoku v šestnáctce hostů, kteří si již po přestávce nic nevytvořili.

„Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. K prvnímu jsme přistoupili ležérně se špatným přístupem hráčů. Ve druhém poločase jsme se zlepšili, ale již se nám nepodařilo zápas dohrát do vítězného konce. Je to zbytečná ztráta dvou bodů," smutnil po zápase trenér Benešova Jiří Maršoun.

Branky Benešova: 36. Rozsypal, 39. V. Balata, 70. Janků, 80. D. Pešta (z PK). Rozhodčí: Kovář. Poločas: 2:4. Benešov B: Šimáček (41. Šach) – Vl. Pešta, Konopiský, Kulhavý, Petrášek – D. Pešta, Maršoun (55. Janků) – V. Balata, Rozsypal (41. Dvořák), Kopecký (41. Říha) – Brabenec.

VLAŠIM – KROČEHLAVY 2:1

Téměř po celý první poločas se hrálo na polovině hostí, kteří se jen zřídka dostávali na dostřel domácí branky. Hned v úvodu utkání mohla jít Vlašim do vedení, ale Zamrzla, po individuální akci, brankáře nepřekonal. Z dalších několika vytvořených šancí se ujala jen jediná, když v závěru poločasu přešel Linhart přes dva protihráče a naservíroval míč před bránu Novotnému, pro kterého nebyl problém uklidit balón do hostující svatyně.
Do druhé půle vstoupila Vlašim opět aktivně a po chvíli zvýšila na 2:0, když po faulu na Kříže proměnil penaltu Mišoň. Hosté však z ojedinělého útoku snížili, ale to bylo z jejich strany vše. Naopak domácí mohli vedení několikrát pojistit, ale Toupal, Linhart ani Jeništa šance nevyužili.

„Po většinu zápasu jsme byli lepším týmem, takže je naše vítězství zcela zasloužené. Škoda jen, že jsme nezvítězili větším rozdílem. Kluky chválím a hlavně mě těší, že jsme si po celý podzim udrželi domácí neporazitelnost. Doufám, že poslední zápas v Nymburku zvládneme a první část sezony tak zakončíme vítězně," řekl k utkání spokojený kouč Vlašimi Josef Linhart.

Branky Vlašimi: Novotný, Mišoň (z PK). Poločas: 1:0. Vlašim: Šanda – Mišoň, Janovský, Sedláček, Toupal – Vesecký, Novotný, Filip, Vlk – Zamrzla, Linhart. Střídali: Kabát, Kříž, Bělohlávek, Brýl, Vavro, Fürbacher, Jeništa.