MIŘETICE – SEDLEC-PRČICE 3:2

Kdo přišel na okresní derby později, neviděl dva góly. Skóre otevřel domácí Turek již v 5. minutě po dorážce z rohu. Jenže vzápětí využil miřetické chyby Nousek a vyrovnal na 1:1. Následně se hrála vyrovnaná hra. Ve 25. minutě si naskočil na centr ze strany J. Přitasil a hlavou získal domácím opět vedení. Poté pomalu a jistě začínali přebírat iniciativu hosté, ale jejich akce většinou končily na šestnáctce.

Ve druhém poločase se pokračovalo v zaběhnutých kolejích, když se Sedleckoprčičtí dostali před branku zastavil je brankář Hanuš. Domácí podnikali rušivé protiútoky, po kterých trefil Filip břevno. V 65. minutě se nedohodli stoper Jelen s brankářem Ryšavým, čehož využil J. Přitasil a snadno zvýšil na 3:1. V závěru přitahovali hosté šrouby a v 84. minutě snížili P. Bouškou po hrubce miřetického obránce. V hektickém konci se Sedleckoprčičtí snažili vyrovnat, ale domácí s vypětím sil první výhru v soutěži udrželi.

„Až do 30. minuty byl zápas vyrovnaný. Poté byl soupeř lepší, přitlačil nás, ale kluci bojovali jako lvi a i když bylo posledních pět minut hektických, výhru jsme udrželi. Celému mužstvu děkuji za velkou bojovnost a jsem strašně rád, že se o víkendu všem miřetickým týmům přípravce, béčku i áčku, podařilo vyhrát," radoval se po zápase asistent trenéra Miřetic Pavel Hájek.

„Domácí využívají na úzkém hřišti dlouhých autů na nejvyššího hráče, po kterých nám dali dva góly, třetí jsme si dali prakticky sami. Ve druhé půli jsme soupeře nepustili pořádně za půlku, ale i přes šance jsme nedokázali alespoň remizovat," povzdechl si po derby sedleckoprčický kouč Pavel Hejhal.

Branky: 25. a 65. J. Přitasil, 5. Turek - 6. Nousek, 84. P. Bouška. Rozhodčí: Hurych. ŽK: 1:3. Diváci: 140. Poločas: 2:1.

Miřetice: Hanuš – P. Čáp, K. Čáp, J. Kamarýt, Semrád – J. Přitasil, Filip, Javorský, Turek (67. Seidl) – J. Hájek (70. L. Kamarýt, 90. Lalouček), Jantač.

Sedlec-Prčice: Ryšavý – Prchlík, Polidar, T. Pištěk, Jelen, Raček, Davídek, Nousek, Kotva (57. Kabíček), P. Bouška, Kobliha. .