MIŘETICE – PRŮHONICE 5:3

V prvním poločase to nevypadalo, že jsou Miřetice na předposledním místě v tabulce. Již v 7. minutě unikl Babický a jeho přihrávku přetavil v gól J. Přitasil. Druhý gól přidal Turek po přihrávce Fialky a třetí zásah měl na svědomí za zadní tyči hlavičkující Folprecht. A to ještě osamocený Turek před gólmanem zamířil vedle a Jantač ve stejné pozici gólmana trefil. I hosté ale mohli skórovat, ale třikrát po standardních situacích netrefili zařízení.

Do druhého dějství vstoupili domácí moc lehkovážně a málem se jim to nevyplatilo. Hosté přitlačili na pilu a Vošta ihned pěknou střelou k tyči snížil na 3:1. Na gól ještě stačil reagovat Jandák, jenž po úniku přeloboval gólmana. Jenže Průhoničtí pokračovali v náporu a po dvou trefách Vošty (po rohu a z dorážky), jenž tak dokonal hattrick, se dostali v 68. minutě Miřeticím na dostřel. Domácí začal obcházet strach, zda vedení udrží, zvláště když se hosté hnali za vyrovnáním. V 78. minutě tak vzal osud utkání na své kopačky Macko, jenž zjistil, že stojí gólman Průhonic daleko z branky a ze čtyřiceti metrů ho krásně přehodil – 5:3. Pátý gól utnul hostující stranu a v závěru si již cennou výhru uhájili. Miřetice se tak dostaly ze sestupových vod.

„Mám velkou radost ze tří bodů, které nám uchovaly naději na záchranu. První poločas jsme zahráli dobře a dali jsme tři góly. Hra v druhém poločase trochu skřípala, hosté Voštou snížili na 4:3 a začal jsem mít obavy. Naštěstí Macko krásným lobem dal pátý gól a zbytek zápasu jsme si již pohlídali," měl radost po výhře i bez zraněného lídra Jiřího Kamarýta, asistent trenéra Miřetic Pavel Hájek.

Branky: 7. J. Přitasil, 30. Turek, 35. Folprecht, 56. Jandák, 78. Macko – 46., 60. a 68. Vošta. Rozhodčí: Vyhnanovský. ŽK: 4:2. Diváci: 80. Poločas: 3:0.

Miřetice: Novák – Macko, P. Čáp, K. Čáp, Folprecht – J. Přitasil, Fialka, Jantač, Turek (62. L. Kamarýt) – Jantač, Babický (86. Moudrý).