MARŠOVICE – POŘÍČÍ N. S. 3:4

Za jarního, slunečného počasí se hrál útočný fotbal, ve kterém se dostalo do vedení Poříčí krásnou ranou M. Říhy od tyče do branky. Maršovice ale působily dobrým dojmem a dokud měly síly, byly nebezpečné a dokonce do přestávky otočily skóre. Vyrovnání zařídil po rohovém kopu důrazný T. Procházka, aby otočení výsledku v závěru poločasu zařídila nová posila Maršovic z Týnce a syn trenéra Žížaly, Pavel, jenž se pěkně z dvaceti metrů trefil od břevna do branky.

Po přestávce převzalo iniciativu Poříčí, které třemi góly výsledek otočilo. Nejprve Šimáček zakončil sólo po kolmici M. Říhy, následně skóroval M. Říha a dílo dokonal Havlíček po nabídce, muže zápasu, Martina Říhy, který ještě odmítl hattrick, když hlavičkoval po rohu do břevna. Další šance Poříčí neproměnilo (Vlček, Šimáček, M. Stibůrek, Pohorský).

Maršovice moc nehrozily, přesto snížily Fišerem na 3:4 a v samotném závěru mohly i srovnat, ale Žížala z trestného kopu z hranice šestnáctky střílel nad.

„Poříčí bylo fotbalovější a po zásluze vyhrálo. Ve druhé půli již nám odcházely síly, soupeř měl kromě tří branek, další šance a nastřelil břevno a tyč," zhodnotil zápas kouč Maršovic Jaroslav Žížala a posteskl si: „Škoda, že nám chybělo pět hráčů, jinak mohlo být utkání po herní stránce vyrovnanější a mohli jsme soupeře více potrápit. Jenže třeba dva dorostenci z béčka, kteří s námi trénují, nejeli na zápas, protože měli lístky na Spartu."
Hrající kouč Poříčí Zdeněk Šrom byl spokojený jen s druhým poločasem. „V první půli jsme hráli komplikovaně a naší lehkovážnou rozehrávku potrestal soupeř dvěma góly. Ve druhé půli jsme již hru zjednodušili, navíc soupeř odešel fyzicky, my jsme zápas otočili, a to jsme ještě některé šance nedali."
Maršovický kouč Žížala také poznamenal k zimní přípravě. „Docházka v úzkém kádru je dobrá a na tréninky, které máme v hale v Neveklově nebo běháme v Maršovicích, chodí 13 nebo 14 hráčů," a dodal k přípravným zápasům: „Porazili jsme Průhonice 4:2, Jesenici u Příbrami 6:1 a Lešany 3:2. Až teď prohráli s Poříčím. Výsledkově se nám daří, i hra se oproti podzimu zlepšila a mám radost, že nám to tam padá, ale uvidíme, jak to bude v mistrácích."

Kádr Maršovic se trochu rozrostl. „Teď jsme dotáhli do konce půlroční hostování syna Pavla a snad by měl být i Petr Kilián, který naposledy hrál v Petrovicích," oznámil Žížala, jenž odehraje s mužstvem generálku na mistrovské zápasy s Divišovem.

Branky: T. Procházka, Žížala, Fišer – M. Říha 2, Šimáček, Havlíček. Rozhodčí: Garaja. Poločas: 2:1.

Poříčí nad Sázavou: Kumšta – Pohorský, Šrom, Borovec, J. Stibůrek – Pavlečko, M. Říha, Havlíček, R. Říha – O. Páv, Šimáček. Střídali: Tichovský, Kyselka, M. Stibůrek, Breburda, Vlček.

Maršovice: Fillip – Zderadička, T. Procházka, Miloš Procházka, Řezníček – Zd. Šetina, R. Hašek, Zavadil, Šach – Fišer, Žížala. Střídali: Pechač, Rebičík.