VOTICE – NESPEKY 0:1

Okresní derby ovlivnila 20. minuta, kdy byl po strkanici s M. Obermajerem, vyloučen na pokyn asistenta rozhodčího Velebila, domácí Kamarýt. „Od lavičky jsem to neviděl. Asi se pošťuchovali a Obermajer upadl, Jirkovi Kamarýtovi, ale z pusy tekla krev," dodal k vyloučení trenér Votic Martin Bárta. Podobně se k situaci vyjádřil kouč Nespek Jiří Maršoun: „Prý mu dal pěstí. Viděl jsem jen, jak Míra Obermajer leží a rozhodčí na pokyn asistenta Kamarýta vyloučil."
Domácí i v deseti hráli s Nespeky vyrovnanou, bojovnou partii, s minimem šancí. V prvním poločase šly na brankáře jen propagační střely.

Zápas nakonec rozhodla 55. minuta, kdy střelu nespeckého záložníka L. Maršouna tečoval Sládek a míč zaplul jinam, než čekal brankář Soukup. Domácí se v oslabení snažili srovnat, ale dalekonosnou střelu Zoubka vyrazil Šilhavý a ani trestný kop Homolky nepřinesl kýžený úspěch. Na druhé straně Vojkůvka prováhal zakončení a v závěru hosté trefili tyč. To je ale nemuselo mrzet.

„Bylo to hodně bojovné a vyhecované a asi remízové utkání na těžkém terénu, které jsme si prohráli vyloučením. Šancí moc nebylo a o výhře Nespek rozhodla šťastná tečovaná střela," dodal po derby kouč Votic.

„Bylo to bojovné a tvrdé utkání. Votice hrály hodně dobře, ale asi doplatily na nedisciplinovanost hráče," dodal k utkání kouč Nespek a měl radost: „Ve Voticích jsme chtěli uhrát alespoň bod a pokračovat v sérii bez obdrženého gólu, což se nám povedlo, s tím, že máme body tři. Moc krásy zápas nepřinesl, ale musím kluky pochválit za bojovnost, bylo to odmakaný."

Branka: 55. L. Maršoun. Rozhodčí: Bartůšek. ŽK: Slunečko, Říha – Šilhavý, M. Obermajer, Burian, Vojkůvka. ČK: 20. Kamarýt (V). Poločas: 0:0.

Votice: Soukup – Říha, Šlejmar, Sládek, Slunečko – Tábořík (73. J. Kramný), Kolář, Zoubek, Homolka – Kamarýt, Voráček.

Nespeky: Šilhavý – Štáf, M. Obermajer, Burian, Urban – Krejza, Konopiský – Jasz (78. Myslivec), L. Maršoun, Párys (90. Tyrner) – Vojkůvka (85. Vošický).