LOUŇOVICE – BENEŠOV 0:1

Již 5. minuta rozhodla o výhře Benešova. Manzia po pěkné kombinaci vypálil míč z dvaceti metrů a ten zaplul do šibenice louňovické branky. Ve zbytku zápasu se domácí snažili ztéci branku Benešova, ale její obrana pracovala dobře. A když hosté brejky nedotáhli do gólového konce, tak se stav již nezměnil.

„Bylo to pro nás hrozně důležité utkání a zlomové, v tom, že pokud vyhrajeme, tak jsme zachráněni, a to se povedlo. Do zápasu jsme vstoupili velice dobře a dali po krásné akci krásný gól, což se ukázalo jako rozhodující. Domácí byli velice houževnatí a nepříjemní, chtěli po sérii nezdarů uhrát dobrý výsledek, ale my jsme jim to velice dobrou a pozornou obranou nedovolili. Navíc jsme hrozili z brejků, ale jen škoda, že jsme některý nedotáhli do konce. Nedostali jsme gól a tak to nevadilo, máme tři body, což je rozhodující," měl radost po zápase kouč Benešova Luboš Zákostelský a dodal k záchraně: „Jsme definitivně zachráněni a jsem rád, že jsme to uhráli tři kola před koncem. Je lepší to mít uhrané co nejdřív a nenechávat to do konce, zvláště když nás čekají těžcí soupeři – doma Bohemka, venku Písek a končíme doma s Vyšehradem.

Branka: 5. Manzia. Rozhodčí: Kalenda. Poločas: 0:1.

Benešov: David Tetour – Juroška, Vorel, Zákostelský, Vrňák – Žák, Daniel Tetour – Dergachev (77. Peroutka), Turek (89. Večera), Manzia (90. Manzia) – Svoboda.