Hrací doba byla 2 x 15 minut a týmy nastupovaly ve složení 5 + 1 s hokejovým střídáním. Turnaj byl rozdělen do dvou skupin, přičemž z každé postoupila čtyři mužstva do čtvrtfinále.

Skupina A byla pětičlenná – Kuprum, Mnichovice, Tenisáci, Mrač a Boys and Blue, a tak pátý tým dostal Černého Petra a valil předčasně domů. Tím byli Tenisáci, kteří uhráli ve skupině jen bod za remízu, což bylo nejméně ze všech. Z vítězství v „áčku" se radovala Mrač, která jako nováček všechny předčila. Následoval domácí tým Kuprum, třetí byly Boys and Blue a na posledním, postupovém místě byl nováček z Mnichovic.

Ze skupiny B (Manchester City 08, Nespeky, Kapacity a Dijas) postupovaly všechny týmy, a tak se hrálo pouze o nasazení do čtvrtfinále. První místo si zajistil loňský vítěz Manchester City 08. Na druhé příčce skončily Nespeky, které se na turnaji objevily poprvé. Třetí skončily Kapacity a na posledním, ale postupovém místě ve skupině, se umístil dlouholetý účastník Dijas.

Čtvrtfinálové duely s jasnými výsledky

V prvním čtvrtfinálovém duelu si Mrač, jasně poradila 8:2 s Dijasem a nekompromisně kráčela dál.

Druhé čtvrtfinále bylo domácí, Václavické. „Starší" Kuprum se musel nakonec sklonit před mladším týmem Kapacity, když inkasoval potupných devět gólů.

Ve třetím čtvrtfinále na sebe narazila mužstva Boys and Blue a Nespeky, které v čele se střelcem Panenkou nedaly soupeři šanci a s přehledem zvítězily 8:2.

V posledním čtvrtfinálovém duelu si loňský vítěz Manchester City 08 pohrál s Mnichovicemi a do dalších bojů proplul do výsledku 8:4.

V prvním semifinálovém zápase na sebe narazila Mrač a Kapacity. Do té doby suverénní Mrač překvapivě na soupeře nestačila a Kapacity se po výhře 2:1 probojovaly do finále.

Ve druhém semifinále si poradil obhájce titulu Manchester City 08 s Nespeky, když udržel kanonýra Panenku na uzdě a potřetí v řadě si zajistil postup do finále.

V zápase o třetí místo mezi Nespeky a Mračí si ani jeden ze soupeřů nic nedaroval a šance byly na obou stranách. Nespekům se opět probudil Panenka, vzal odpovědnost za tým na sebe a po výhře 5:2 se mohl radovat s týmem ze čtvrtého místa.

Čtyři účasti, třikrát ve finále

O zlatý pohár si zahrála mužstva Kapacity a Manchester City 08, jenž na Sagy Cupu byl počtvrté, z toho byl potřetí ve finále. Ten se dostal v úvodu do vedení, však po chvilce Kapacity po chybě soupeře vyrovnaly. To ale bylo z jejich strany vše. Přestože se snažily soupeři hru znepříjemnit a byly hnány domácím publikem dopředu, na celkové vítězství jim to nestačilo. Manchester City 08 tak zvítězil na slavném Sagy Cupu již podruhé v řadě.

Nejlepší střelec: Tomáš Panenka z Nespek (24 gólů – rekord turnaje).

Nejlepší brankář: Zdeněk Novák z Kapacit.

Nejlepší hráč: Ondřej Páv z Mrače.

Konečné pořadí

1. Manchester City 08
2. Kapacity
3. Nespeky
4. Mrač
5. Kuprum
6. Boys and blue
7. Mnichovice
8. Dijas
9. Tenisáci

Očima organizátora

„Jsem rád, že se letošního ročníku, v pořadí již desátého, zúčastnilo několik nových mužstev. Přestože hrálo pouze devět týmů, každý mi dá jistě za pravdu, že se bylo na co koukat. Na druhou stranu musím podotknout, že se velmi negativně pod samotnou účastí mužstev podepsalo souběžné konání jiných fotbalových turnajů v okolí Benešovska ve stejném termínu. Chtěl bych poděkovat těm, kteří se na turnajové přípravě jakoukoliv měrou podíleli, zejména obci Václavice, HZS Václavice a v neposlední řadě TJ Sokolu Václavice, bez kterých by se akce jej stěží uskutečnila. Nesmím ještě opomenout poděkovat všem sponzorům, bez kterých by nebyly hodnotné ceny pro vítěze," zhodnotil turnaj a poděkoval těm, kdo na něm pomáhali, Petr Šindelář, duchovní otec akce.