ZDISLAVICE – KUNICE B 2:1

I přes komplikace měly Zdislavice více ze hry a během první půle zkolabovali v gólových šancích čtyřikrát Vobecký, dvakrát Filip a Kupsa. Na druhé straně vychytal Zderadičku Lapáček. Nakonec se přece jen domácí do přestávky radovali, když unikl po křídle Vobecký a předložil míč před prázdnou branku Kubálkovi a ten již nemohl minout – 1:0.

Ve druhém poločase se hrála vyrovnanější partie. Domácí pokračovali v zahazování šancí, a tak přišel trest. Kunický Bříza utekl domácí obraně a nedal Lapáčkovi šanci – 1:1. Když už se zdálo, že utkání skončí dělbou bodů, tak domácí vybojovali v nastavení rohový kop, ze kterého rozhodl hlavou o třech bodech pro Zdislavice opět Kubálek.

„Museli jsme postavit do branky stopera Lapáčka a do obrany nasadit na křest ohněm dorostence Šandu, který mimochodem odehrál utkání s přehledem. Málem jsme přišli proti výrazně omlazenému týmu Kunic o body z důvodu naší hrůzostrašné produktivity. Co my dokážeme neproměnit je už na zamyšlení. Naštěstí byl Kubálek dvakrát v pravý čas na správném místě," kroutil hlavou a pochválil střelce trenér Zdislavic František Heřmánek a dodal: „Po nevydařeném začátku podzimní části jsme se konečně dostali na místa v tabulce, kde se chceme pohybovat."

Branky: 42. a 92. Kubálek – 72. Bříza. Rozhodčí: Nehasil. Diváci: 90. Poločas: 1:0.

Zdislavice: Lapáček – Šanda, Gregor, T. Bouček, Hejný – Vobecký, Filip, Kubálek, Pecháček – Beránek, Kupsa (82. D. Jankovský).

PETR NAŇÁK