POŘÍČÍ NAD SÁZAVOU – TUCHLOVICE 2:2 PK 3:5

Zápas začali parádně hosté a hned si z jedné akce po autu vytvořili tři vyložené šance, ale Kondelík domácí podržel. Poté začala vyčkávaná z obou stran. Ta přinesla do poločasu minimum brankových situací, ale třikrát byla orazítkovaná branková konstrukce. U domácích se to povedlo Vosáhlovi z trestného kopu a z dorážky Pávovi do prázdné branky po střele Trpišovského vyražené brankářem Martinem Pospíšilem, na druhé straně hlavičkoval do břevna po centru Hadrika.

Po změně stran se pokračovalo ve vyčkávané, nikdo nechtěl udělat chybu. Zdálo se, že zápas rozhodne jeden gól, ale to byl omyl. Do vedení se dostali hosté, když míč po centru střídajícího Mikuláše Pospíšila skončil na břevně a odražený míč poslal do sítě Balík. Domácí se nehodlali vzdát, přidali na důrazu a přitlačili soupeře na jeho polovinu a během chvíle otočili i zápas, když jim byla nakloněna paní Štěstěna. Vacek po standardní situaci a koníčku Peroutky, nakopl míč zády k brance a ten obloukem zapadl za záda Martina Pospíšila. Poté vracel míč po trestném kopu J. Pohorského před branku Hašek a na druhé tyči pověsil balón pod břevno vlastní branky Tirol – 2:1. Poříčští byli na koni, kontrolovali hru a vypadalo to, že již zápas dovedou do vítězného konce, jenže v závěru vypálil ze strany Balík, jehož tečovaná střela skončila v síti – 2:2.

Těsně před penaltovým rozstřelem hosté vystřídali gólmany, a zkušený, urostlý Šimek chytil střelu P. Pohorského, a jelikož se hosté nemýlili, odvezli si domů dva body.  

„Musím před kluky smeknout klobouk. Ač nám několik hráčů chybí, tak ti co byli na hřišti, dřeli a zahráli na hranici svých možností. Obdržená branka je nezlomila, naopak se semkli, zápas otočili a jen škoda, že jsme ho nedotáhli do vítězného konce,“ poděkoval po zápase hráčům trenér Poříčí Pavel Šimáček.             

Branky: 63. Vacek, 66. vlastní Tirol – 58. a 85. Balík. Rozhodčí: Myška. ŽK: Jírů – Tirol, Hajník, Hadrika, Pudil, Fitko.

Poříčí nad Sázavou: Kondelík – Hašek, Peroutka, Vacek, Vosáhlo – Jírů – J. Pohorský, Páv, P. Pohorský, Jíša (71. Říha) – Trpišovský.