TEPLÝŠOVICE – SEDLEC-PRČICE 3:2

Úvod derby vyšel hostům, ale gólová střela T. Pištěka ze strany letěla těsně vedle domácí branky. Soubor kouče Fialy se nenechal zahanbit, když přímý kop Ottla z 16 metrů vyrazil Ryšavý na roh a po jeho zahrání Ottlem hlavičkoval na zadní tyči Podhorský těsně vedle. Po čtvrthodině ale udeřili poprvé hosté, když Raček našel přihrávkou po zemi Nouska a ten uklidil míč za záda Kohoutka – 0:1. Na druhé straně protáhl Kukač brankáře Ryšavého. V 28. minutě se opět radovali hosté, když centr T. Pištěka našel na malém vápně opět Nouska, jenž lehce překonal teplýšovického brankáře. Domácí mají ale kvalitní mužstvo, které ani dvoubrankový deficit nerozházel a ještě do přestávky snížili polovysokou střelou Podhorského po centru Krále.

Po přestávce zalezli hosté do obranné ulity, do které se domácí jen těžko dostávali. Přesto se jim podařilo zápas otočit. Vyrovnání přišlo po rohovém kopu Ottla zatočeném do branky, na který ještě Ryšavý zareagoval, ale na dorážku Krále z následného závaru již neměl šanci. Osmou výhru za sebou pod vedením trenérem Fialou zajistil Teplýšovicím v 81. minutě Mládek, který zakončil krásnou akci Kukače a centrujícího Nerada.

„Do zápasu jsme vstoupili lehkovážně, že se nemůže nic stát, byli jsme pomalí, Sedlec nás 25 minut přehrával a po zásluze dal dva góly. Ještě před koncem poločasu jsme se z letargie dostali, začali bojovat, na čemž měl velkou zásluhu Honza Kukač, který zase začal makat, oběhal toho strašně moc a ostatní se k němu přidali. Snížili jsme a ve druhém poločase pokračovali ve zlepšené hře. Soupeře, který začal hodně bránit, jsme do ničeho nepustili a naopak jsme vyrovnali. Potom trenér vytáhl beka Pavla Mládka do útoku, a ten rozhodl o naší výhře," radoval se po derby kapitán Teplýšovic Milan Ottl a odtajnil kouzlo úspěšného trenéra Fialy: „Změnil náš systém, hrajeme na jednoho útočníka a jednoho zadního halva. Posloucháme a snažíme se dělat na hřišti to, co nám ukazuje na tabuli, při trénincích nebo na videu a zatím to jde. Vychází mu i střídání během utkání. Teď přijdou ale těžší zápasy a teprve ukáží naší sílu."

„Je škoda, že jsme utkání v hezkém prostředí, po dvougólovém vedení, nedotáhli do vítězného konce. Góly jsme ale dostali po hrubých chybách v naší obraně. Zápas jsme měli dobře rozehraný a stoprocentně jsme si zasloužili bodovat," povzdechl si sedleckoprčický trenér Pavel Hejhal.

Branky: 34. Podhorský, 73. Král, 81. Mládek – 15. a 28. Nousek. Rozhodčí: Říha. ŽK: 3:0. Diváci: 60. Poločas: 1:2.

Teplýšovice: Kohoutek – J. Dřízal, Pavel Chomát, Černý, Mládek – Beneš (53. Pejša), Kukač, Ottl (74. M. Kaňka), Nerad, Podhorský – Král.

Sedlec-Prčice: Ryšavý – Prchlík, Sedláček, Jelen, Kobliha (Trnobranský) – Raček, P. Bouška, T. Pištěk, Kotva (Mára) – Davídek, Nousek.

JIŘÍ NOVÁK