BENEŠOV – MOTORLET PRAHA 3:1

Velkou zásluhu na vítězství měla navrátivší se forma střelce Straky, který skóroval dvakrát, vždy po rohových kopech Vosáhla. „Martin byl k nepoznání – dřel, vyhrával suverénně hlavičkové souboje a prostě to byl „Old gold Marty", hlásil otec brankáře Jakuba Kondelíka, Jiří, jenž je na každém zápase a stará se o webové stránky mužstva.

Straka otevřel skóre už v 9. minutě. Hlavičku stačil ještě gólman Šedivý vyrazit, ale na bombu nohou pod víko už byl krátký. Domácí branka nakopla, byli aktivní a ohrožovali branku Motorletu, avšak Balata technickou střelou těsně minul šibenici, hlavička Přitasila letěla těsně nad, po přízemní přihrávce Přitasila promáchli před brankou Balata i Straka a Klauz pouze nastřelil obránce, aktivitou hýřící Přitasil po pasu Vlasáka jen nastřelil vyběhnuvšího gólman Šedivého a poločas uzavřela Vackova rána z dálky vedle branky. Hosté se jen bránili a nic kloudného směrem dopředu nevymysleli.

Jenže v úvodu druhé půle přišel šok. Obránce Vosáhlo chtěl odpálil míč z vlastní šestnáctky, jenže trefil koleno motorletského Fialy, od něhož se míč odrazil do benešovské branky. Následně sice byli domácí dopředu nebezpečnější, ale do vedení mohli jít hosté mezi 72. a 73. minutou, ale střelu Charváta z trestného kopu vyrazil parádně brankář Kondelík na roh a poradil si i s přízemní střelou Fiala po brejku.

Čtvrthodiny před koncem přišel rozhodující okamžik utkání. Střídající Breburda vybojoval míč na autové čáře a z nemožného úhlu skóroval. „Pavel po utkání přiznal, že to měla být spíš přihrávka na Mílu Klauze, a byl sám překvapený, že to tam spadlo," odtajnil Jiří Kondelík.

V 87. minutě už bylo definitivně rozhodnuto. Míč k zahrání rohového kopu si postavil Vosáhlo, posadil ho na hlavu Straky, který se nemýlil – 3:1. Tentýž hráč se ještě v 90. minutě pokusil po úniku zkompletovat hattrick, ale branku hostů minul.

Branky: 10. a 87. Straka, 75. Breburda – 49. Fiala. ŽK: 1:1. Poločas: 1:0.

Benešov: Kondelík – Pešta, Hašek, Vacek, Vosáhlo – Cettl, Balata (71. Jírů) – Přitasil (62. Breburda), Vlasák (88. Petrášek), Klauz – Straka. Trenér: Luděk Matoušek.