MARŠOVICE – MIŘETICE 2:1

Do první šance zápasu se dostali hosté, ale střelu Jenšíka dokázal Kondrát z pomocí obrany zlikvidovat. V 16. minutě se dočkali domácí gólu, Žížala hlavou prodloužil míč a Laurich si proti Novákovi věděl rady -1:0. Ve 26. minutě bylo pro domácí ještě veseleji, když D. Zavadil posadil míč z trestného kopu na hlavu Žížaly – 2:0. V závěru poločasu přišli na řadu i hosté. Nejprve Jandák tvrdou ranou trefil spojnici branky Kondráta, aby vzápětí Jenšík uklidil míč do domácí sítě – 2:1.

Na začátku druhého poločasu uvolnil domácí Brabenec Matěje Haška, jeho rána ale skončila na tyči a z dorážky sice Šach rozvlnil síť, ale gól pro ofsajd Žížaly neplatil. Za chvíli Hašek opět trefil brankovou konstrukci, tentokrát z trestného kopu, aby stejný hráč následně prováhal správný okamžik poslat míč do opuštěné branky. Po hodině hry se začala převaha přenášet na stranu Miřetic, ale brankář Kondrát přiváděl miřetické útočníky k šílenství. Vše vyvrcholilo v samotném závěru, kdy brankář Maršovic zhatil tutovky Jenšíkovi, a proto domácí díky svému brankáři brali všechny body.

Trenér Maršovic Jaroslav Žížala měl po infarktovém závěru očividně radost: „Do utkání jsme vstoupili dobře. Vycházela nám kombinace a rychlým přechodem do útoku jsme dělali hostům problémy. Po vedení 2:0 jsme nepochopitelně přenechali iniciativu hostům a začali mít problémy. Druhý poločas nám opět vyšel, byli jsme lepší a gól visel ve vzduchu. Zato závěr se nám hodně nepovedl a můžeme děkovat jen vynikajícímu Kondrátovi, že jsme vyhráli."

„Je to škoda. Myslím si, že to byl remízový zápas. Měli jsme i více gólovek než soupeř. V závěru utkání jsme měli stoprocentní šanci, když jsme nedali do prázdné brány a v nastavení nastřelili tyč," řekl notně zklamaný asistent trenéra Miřetic Pavel Hájek.

Branky: 16. Laurich, 26. Žížala – 43. Jenšík. Rozhodčí: Richtár. ŽK: 1:1. Diváci: 120. Poločas: 2:1.

Maršovice: Kondrát – Hampešt, Bartoš, Kopka, Řezníček – Šach, Brabenec, D. Zavadil, Matěj Hašek – Laurich (88. Procházka), Žížala (61. Jamrich, 75. Hrebičík, 92. Šetina).

Miřetice: Novák – K. Čáp, P. Čáp, Přitasil, Moudrý, Turek (88. Švingr), Lalouček, Jenšík, Jandák, Vondráček, Filip.

FRANTIŠEK FILLIP