KONDRAC – PRŮHONICE 3:1

O kondracké pouti a při velmi dobré divácké kulise se hrál výborný zápas. Mužstva se snažila hrát kombinační fotbal, včetně potřebného důrazu, a tak se bylo stále, na co dívat. V 8. minutě postupoval z úhlu hostující kapitán Kotýnek sám na Kňazíka, ale zamířil vedle. Ve 13. minutě šli domácí do vedení, když hrající trenér Skiba našel krásně Pavlíčka a ten sám před brankářem nezaváhal – 1:0. Hosté byli silní na míči, ale bojovně hrající Kondrac jim mnoho nepovolovala. Naopak ve 42. minutě šla do dvoubrankového vedení, které zařídili nováčci. Aktivní Procházka na pravé straně našel centrem Hergesella a ten důrazem i s pomocí teče skóroval – 2:0.

Na začátku druhé půle orazítkoval Hergesell břevno, ale moc ho to nemrzelo. Za chvíli si totiž naběhl na výkop Kňazíka, vyhrál vzdušný souboj a zakončení provedl na jedničku – 3:0. Domácí byli při chuti, mozek jejich hry Müller si alá Messi povodil čtyři protihráče, ale po jeho přihrávce Pavlíčkovu střelu gólman vyrazil. Následně Pavlíček zostudil u čáry obránce a jeho zpětnou přihrávku usměrnil Kašpar jen do tyče. Hosté se za chvíli dočkali penalty po faulu v pokutovém území, ale Kňazík exekutora vychytal a dorážka mířila vysoko nad. Přesto kondracký gólman čisté konto neudržel, když v 86. minutě ho neposlechl obránce, tečoval míč a Slavětínský hlavičkoval do prázdné branky. Kondrac však zasloužené vítězství bez problému uhájila a hráči se hned po skončení utkání ještě v dresech povozili na sousedním pouťovém kolotoči.

„Takhle by měla vypadat bojovnost a nasazení v zápasech. Věděli jsme, že Průhonice mají velké ambice a na to jsme se připravovali. Naším výkonem jsme je určitě zaskočili a za celý zápas si nebyl soupeř schopen vytvořit tlak ani pořádnou vyloženou šanci. Za výkon si kluci tři body a pouťovou jízdu na kolotoči (prémie od Jiřího Janouše staršího) určitě zasloužili," zářil po výhře hrající kouč Kondrace Václav Skiba.

Branky: 13. Pavlíček, 42. a 49. Hergesell – 86. Slavětínský. Rozhodčí: Pudil. ŽK: 1:2. Diváci: 165. Poločas: 2:0.

Kondrac: Kňazík – Tichý, Budil, Sedláček (67. Šanda), Vokál – Hergesell (80. Rakáš), Kubát, Müller, Skiba, Procházka (74. Kašpar) – Pavlíček (88. Brůna).

JIŘÍ JANOUŠ MLADŠÍ