KONDRAC – ZDISLAVICE 2:1

Okresní derby začali lépe domácí, kteří měli mírnou převahu, ale šance chyběly. Do první se dostal Ngo, který ale po samostatné akci na Klenota nevyzrál. Ve 22. minutě orazítkoval hlavičkující Pavelka tyč hostující branky a osamocený Pavlíček nechal opět vyniknout Klenota. Zdislavičtí po půlhodině zahrozili a Červeňák v tutové šanci mířil těsně vedle. O chvíli později se již radovali z gólu, ale ten nebyl uznán pro ofsajd. Ve zbytku poločasu byli lepší Zdislavičtí, ale do šaten se šlo bez branek.

Na začátku druhého dějství se Potůček ocitl po centru Pavlíčka sám před prázdnou hostující brankou, ale z metru překopl, ukázková akce do „borce na konec". Domácí útočník se ale nenechal rozhodit a v 62. minutě připravil gól do prázdné branky pro kapitána Pavlíčka – 1:0. Za chvíli předvedl výborný zákrok kondracký Císař při střele z dálky a další vynikající šanci hosté zahodili. A tak udeřili domácí, když Pavlíček posadil míč na hlavu Potůčka – 2:0. Zdálo se být rozhodnuto, ale v 84. minutě snížil ligovým zakončením Vobecký – 2:1. Zbytek utkání již nic významného nepřinesl a tak si domácí připsali v derby tři záchranářské body.

„S výsledkem i výkonem mužstva jsem spokojený. Hrál se vyrovnaný zápas, ve kterém jsme na rozdíl od hostů šance proměnili. Jsem velmi rád, že pojedeme do Divišova zachráněni a celodenní oslava 60 ti let fotbalu v Kondraci, která se uskuteční v sobotu 20. června, bude tak veselá," radoval se po vítězném derby trenér Kondrace Jiří Janouš mladší a chválil: „Překvapil mne skvělým výkonem Honza Pohorský, na kterém nebyla absolutně znát dlouhá pauza, a naší defenzivu velmi zkvalitnil."

„Nastoupili jsme bez čtyř hráčů základní sestavy. Hrál vyrovnaný zápas ve vypjaté atmosféře, ale v rámci pravidel. Měli jsme víc šancí než domácí, ale bohužel jsme dali jen dva góly, z toho jeden nám, nebyl uznán," posteskl si po derby zdislavický kouč František Heřmánek, který byl samozřejmě spokojený, že se tým i přes porážku zachránil.

Branky: 62. Pavlíček, 75. Potůček – 84. Vobecký. Rozhodčí: Pospíšil. Diváci: 130. Poločas: 0:0.

Kondrac: Císař – Šanda, Linhart, Kubín (29. Nedvěd), Pohorský – Žirovnický (64. Špička), Kubát, Pavelka (86. Brůna), Ngo – Pavlíček, Potůček.

Zdislavice: Klenot – Psota, Lapáček, Gregor, Hejný (21. Bárta, 80. Páv) – Hamalčík, T. Bouček, Müller, D. Jankovský – Červeňák, Vobecký.