Zažil jste gólové galapředstavení, dal jste čtyři branky v jednom utkání. Jak jste si to užíval?

Od toho jsem na hřišti. Klukům moc dozadu nepomůžu, takže mi nezbývá nic jiného než dávat góly, abych byl taky platný. Samozřejmě za čtyři branky jsem moc rád, výrazně mi to pomohlo v tabulce střelců.

Bude vás to něco stát a co na vaše střelecké řádění říkali spoluhráči?

Určitě do kasy něco půjde, budu muset požádat přítelkyni o větší kapesné (smích). Kluci si většinou dělají srandu spíš z věcí, které neproměním. Pogratulovali mi, ale sezona ještě nekončí.

Nemuselo zůstat jen u čtyř gólů, šancí jste měl ještě více. Která zahozená mrzí nejvíce?

Abych řekl pravdu, tak všechny čtyři, které jsem ještě v první půli měl, jelikož to jsou stoprocentní loženky. Naštěstí se ke mně fotbalový Pán Bůh otočil ve druhé půli čelem.

Ve druhém poločase jste stihl hattrick za šestnáct minut. To je hodně slušný výkon…

V první půli jsem šance pálil, ve druhé jsem proměnil každou, tohle fotbal přináší. O poločase jsem si říkal, že když budeme takhle hrát dál, ještě šance přijdou a já budu moct napravit zaváhání z prvního poločasu. Důležité bylo, že nás Teplice nepotrestaly za naše neproměněné šance a v pohodě jsme si došli pro tři body.

Na kontě máte v probíhajícím ročníku už třiadvacet přesných zásahů, jste nejlepším kanonýrem soutěže. Čekal jste to před sezonou?

Nevím, jestli čekal, ale byl to můj cíl, stát se nejlepším střelcem a mít přes dvacet branek. Jelikož jich teď mám dvacet tři, svůj cíl jsem přehodnotil a chtěl bych jich dát pětadvacet.

Jako nováček si vedete velice dobře, s týmem jste v horních patrech tabulky. I když podzim byl o poznání lepší než jaro. Spokojenost?

Sezona je dlouhá a my jako nováček jsme se bohužel na jaře nevyhnuli výkonnostním výkyvům. Přesto si myslím, že skončit do pátého místa je pro nováčka velký úspěch.

Body jste na jaře ztráceli hlavně venku. Čím si to vysvětlujete?

Upřímně, nedokážu na tuhle otázku odpovědět. I my v kabině si s tím lámeme hlavu, kdybychom občas vyhráli venku, mohlo být umístění třeba do TOP 3, ale i tak jsme spokojení.

VIZITKA

Bydliště: Praha
Narozen: 11. ledna 1995
Zaměstnání: obchodní zástupce
Znamení: Kozoroh
Záliby: sport
Oblíbené jídlo: kuřecí řízek s bramborovým salátem
Oblíbené pití: voda
Oblíbený film: Sully: Zázrak na řece Hudson
Oblíbená hudba: Nedvědi


Načítám tabulku ...