Když Kohák oblékl dres Poříčí loni v březnu poprvé a zatím naposledy, hrál tým z města na Sázavě ještě I. A třídu a na hřišti se během několika symbolických vteřin ani nezpotil. Tentokrát hodlá v nejvyšší krajské soutěži ukázat svou fotbalovou genialitu mnohem víc, nastoupit by měl dokonce v základní sestavě.

„Uvidíme, jak na tom bude s kondicí. Doufám, že přestal pít a bude stálým nebezpečím pro hosty, jak říká v upoutávce. I výškovou převahu bychom s ním měli mít, pokud se dostane k míči," říká s nadsázkou na adresu staronové posily trenér Poříčí Pavel Šimáček. Jako překvapení pro diváky nechává, jaký post čahounovi svěří. Představitel brankáře ze seriálu Okresní přebor má ovšem jasno: „Útočník s číslem deset na zádech, Kohyňo, bude kralovat a dominovat. Rejšice, nasaďte na mě opravdu kvalitního obránce, smrdí to košem gólů ve vaší síti," nešetří sebevědomím bavič ve videopozvánce k utkání.

„Obránce máme připraveného. Hlavně ať si pan Kohák vezme pořádné chrániče," vzkazuje s úsměvem trenér hostí Miroslav Hruška. V soutěži už zachráněný tým si prý přijede zápas na hřiště čtvrtého hlavně užít. „Komu se podaří zahrát si mistrák proti takovým osobnostem. Samozřejmě je budeme chtít i porazit," nehodlají být slovy svého kormidelníka v utkání pouze komparzem.

Hráčům se prý nerozklepou kolena ani z někdejšího střelce Olomouce či Slavie, dnes čtyřicetiletého Stanislava Vlčka. Ten přímo v Poříčí bydlí a po skončení kariéry je v Posázavanu registrován. Na svědomí to má, stejně jako v případě Koháka, manažer klubu Petr Lacina. V I. A třídě si Vlček občas přišel zahrát, v přeboru to pro něj bude druhý start, první si připsal na podzim proti Hostouni. „Oba jsou tam hlavně, aby přitáhli diváky, a ne rozhodovali zápasy. Z toho, že by to sami strhli, strach nemám," zůstává v klidu trenér Rejšic. A může ještě víc, protože Vlček, ač se proslavil jako útočník, v Poříčí nastupuje na stoperu.

Více než starty bývalého reprezentanta na sebe Poříčí v letošní krajské sezoně strhává pozornost počtem absolvovaných penaltových rozstřelů. Ten minulý v Tuchlovicích byl jedenáctým v osmadvaceti zápasech a dopadl jako devět předešlých – porážkou.

Poslal by tedy trenér na penalty i Koháka? „Pokud bude na hřišti, tak asi půjde, ale nevím, jestli tak dlouho vydrží," odpovídá v duchu celé akce. Tedy s humorem…