Benešov převzal od letní přípravy nový trenér Roman Veselý, který má na kontě třicet startů právě za Bohemians 1905, za které vstřelil i tři góly. Klokany neopustil i ve veteránském věku a neustále hraje na starou gardu. „Je to krásný dárek pro hráče a svátek pro diváky. Samozřejmě i pro mě, protože jsem v Bohemce působil a mám tam spoustu kamarádů, takže na zápas se hodně těším.“  

Kouč fotbalistů od Konopiště má ale v poslední době plnou hlavu starostí se skládáním kádru na třetiligovou sezonu, která pro Benešov začíná v sobotu 12. srpna, kdy v domácím prostředí přivítá od 10:30 nováčka z Čížové. Vždyť v posledním přípravném zápase s Kolínem se objevilo v jeho dresu 21 hráčů a další běhali na umělce. A tak i diváci budou napjati, jací nováčci za Benešov proti Klokanům, které vede bývalý trenér Vlašimi Martin Hašek, nastoupí. "Věřím, že složíme proti velmi těžkému soupeři, konkurence schopné mužstvo, aby i diváci byli spokojeni s naším výkonem."

Někteří hráči jsou také zraněni, největší škrt v plánech udělal trenérovi kanonýr Martin Turek, jenž má po souboji v tréninku zlomené žebro a začátek sezony tak nestihne. „Je to velké oslabení, ale i to přináší fotbalový život. Mužstvo za něj musí bojovat a věříme, že se během sezony vrátí,“ povzdechl si Roman Veselý, jenž ihned angažoval na hrot Mario Telnara z Viktorie Žižkov, který ale s Kolínem odešel ze hřiště ještě před koncem poločasu, s problémem s nohou (křeč nebo sval).