BENEŠOV – DOUBRAVKA 1:0

Do utkání nastupovali domácí v roli favorita, nicméně tomu první poločas nenapovídal. Hosté byli aktivnější, častěji u benešovské branky a zahrávali dokonce sedm rohových kopů, ze kterých ale brankáře Kondelíka moc neohrozili.

Domácí, ač měli míč méně ve své moci, byli nebezpečnější. Již ve 4. minutě unikl rychlík Přitasil, vypálil a brankář Šteffel měl co dělat, aby reflexivně jeho střelu vykopl nohou. Vzápětí se dostal do vyložené šance nováček v týmu Kulhavý, rovněž ale brankáře Doubravky nedokázal překonat.

V 19. minutě došlo k nepříjemné události, když se útočník Svoboda si při nevinném souboji s hostujícím obráncem poranil koleno a musel být střídán.
Když jsme se všichni pomalu chystali na poločasový odchod do šaten, z nenápadné akce domácí udeřili. Cettl poslal z levého křídla nadýchaný centr, na který si naběhl jako tank kapitán Vacek a nezadržitelně hlavou skóroval. Jak se později ukázalo, byla to střela vítězná.

Ve druhém dějství se hra benešovských hráčů zlepšila a začali více ohrožovat branku Doubravky. Nejprve Přitasil po průniku předložil gólovou příležitost Breburdovi, ale ten s ní špatně naložil. Následně Vlasák naservíroval svým spoluhráčům gólové lahůdky, ale Hašek (sólo po vtipném puštění Balatou), Balata ani Vacek je nedokázali proměnit.

V 81. minutě ještě prošel obranou hostí Přitasil, ale jeho nabídku Balata poslal mimo brankové tyče. A protože hosté již nic světoborného nepředvedli, dovedl Benešov hubené vítězství, které zkalilo v závěru zranění Vacka, až do úplného konce.

Branka: 40. Vacek. Rozhodčí: Myška. ŽK: 1:1. Poločas: 1:0.

Benešov: Kondelík – Pešta, Vacek (81. Konopiský), Hašek, Vosáhlo – Cettl, Balata (88. Maršoun) – Přitasil, Kulhavý (41. Jírů), Vlasák – Svoboda (19. Breburda, 70. Janků). Trenér: Luděk Matoušek.

JIŘÍ KONDELÍK