MARŠOVICE - PRŮHONICE 3:1

V začátku utkání hosté s přehledem drželi míč na svých kopačkách, ale k žádné vážnější příležitosti je domácí pozorně hrající obrana nepřipustila. Když už se zdálo, že by mohlo dojít k ohrožení maršovické branky, vždy byli útočníci vystaveni do ofsajdové pozice a jejich akce tím končily bez možnosti zakončení. Až ve 28. minutě se prosmýkl po levé straně Skopec a jeho rána orazítkovala břevno Kondrátovy svatyně. Vzápětí se řítil za pasem za hostující obranu Laurich, ale v poslední chvíli se šance zalekl a brankář Tichai byl u míče o zlomek vteřiny dříve. Ve 39. minutě se dostal za obranu hostí Žížala. V tísni udělal kličku i Tichaovi, ale střelu z úhlu vykopl obránce z prázdné branky. Domácí kanonýr si ale spravil chuť vzápětí, kdy po krásném přízemním centru od Matěje Haška nedal Tichaovi sebemenší šanci - 1:0. Do konce prvního poločasu se již další šance diváci nedočkali.

Druhá půle začala podle stejných not, hosté kombinovali, ale do šancí je dobře hrající obrana domácích nepouštěla. Maršovickým fanouškům muselo zatrnout v 62. minutě, kdy "malá domů" jinak vynikajícího stopera Hampešta skončila jen těsně vedle levé tyče branky Kondráta. A tak se za chvíli radovali domácí po akci jako přes kopírák podobající se úvodní brance. Únik Matěje Haška po pravé straně, ostrý centr před branku a tentokrát rybička Žížaly - 2:0. Hosté ale nesložili nesložili zbraně a stále častěji se tlačili před domácí branku. Jejich snažení bylo hodně zbržděno v 74. minutě, kdy Žížala udělal kličku Zelenkovi, ten zatáhl za záchranou brzdu a jelikož byl posledním hráčem, viděl zcela po zásluze z ruky rozhodčího Ježka červenou kartu. Průhoničtí však v oslabení snížili z trestného kopu Skopce přes zeď do šibenice - 2:1. Jenže domácí kanonýr Žížala měl svůj den a odmítl drama. V 80. minutě nádherně zpracoval těžký centr od Lauricha a krásnou ranou z hranice šestnáctky vlil do domácích řad potřebné uklidnění - 3:1. Hosté se v závěru i v deseti pokoušeli změnit nepříznivý stav, ale domácí hráči již zkušeně důležité vedení udrželi. Do nadcházejícího derby v sousedním Neveklově tak půjdou v klidu.

„Navýsost spokojený trenér Maršovic Jaroslav Žížala nešetřil po zápase chválou svých hráčů: ,,Dosáhli jsme velmi důležité vítězství nad velice kvalitním soupeřem. Našimi klíčovými hráči byli Matěj Hašek a Pavel Žížala. Jinak ale i ostatní hráči předvedli vynikající výkon. Soupeř byl po zápase hodně zklamaný, ale fotbal se nehraje na krásu, ale na branky a těch jsme dali více my. Jsem velice spokojen s bojovností, ale ani hra nebyla špatná. Kluci se alespoň přesvědčili, že v soutěži se dá hrát s každým."

Branky: 40., 64. a 80. Žížala – 77. Skopec. Rozhodčí: Ježek. ČK: 74. Zelenka (P). Poločas: 1:0.

Maršovice: Kondrát – Zderadička, Hampešt, Dvořák, Řezníček – Brabenec, R. Hašek (85. Procházka), D. Zavadil, Matěj Hašek (88. S. Šetina) – Laurich (89. J. Zavadil), Žížala (75. Jamrich).

FRANTIŠEK FILLIP