Po druhé za sebou nastoupí k utkání ČFL na domácím hřišti trápící se Benešov. V minulém kole musel navíc trenér Josef Laštovka řešit personální krizi, jež částečně vyřešil nominací své osoby do základní sestavy. Benešovští sahali po bodu, ale souhra okolností k nim nebyla štědrá. Další pokus k zisku bodů jim přinese nedělní utkání proti Velvarům. Utkání začne ve 14.30 hodin.

V krajském přeboru se v sobotu utkají Nespeky s ambiciózní Kutnou Horou. Domácí obránci se budou muset zaměřit především na kutnohorského kanonýra Štěpána Kacafírka. Útočník, který nahlédl i do první ligy, zaznamenal v probíhajícím ročníku již 14 zásahů. V minulosti zanechal citelnou stopu i ve Vlašimi, se kterou se mu podařilo postoupit do druhé nejvyšší fotbalové soutěže.

I. A třída nabídne jediné možné derby v letošní sezóně. V sobotním odpoledni zajíždí vlašimská rezerva k soupeři do nedalekého Divišova. „Po dvou nevydařených zápasech jsme zabojovali a porazili Český Brod. Hlavně bojovností. Doufám, že v tom výkonu budeme pokračovat i proti Vlašimi. Taky doufám, že se sejdeme v plné sestavě alespoň na tento zápas,“ přemítá divišovský kapitán Marek Hanuš, který strávil ve Vlašimi mládežnická léta. „Na zápas se těším, ale je to už dávno co jsem hrával ve Vlašimi. Motivace pro mě samozřejmě je, ale to je na každý zápas,“ dodal závěrem.

V I. B třídě se odehraje jedno utkání s nádechem derby. K prvnímu týmu tabulky Teplýšovicím se vydá expedice z Kondrace. Neveklov pak v souboji týmu ze spodku tabulky hostí Kunice. V minulém kole Neveklov překvapivě sahal po bodu v Teplýšovicích, Kunice naopak neudržely poločasové dvougólové vedení ve Struhařově.

Okresní přebor

Šlágr kola okresního přeboru představuje duel mezi lídrem tabulky Olbramovicemi a Maršovicemi. Zatímco se Olbramovice musí obejít bez svého výhradního dodavatele gólů Tomáše Hořčičky, Maršovice svého dvorního střelce Pavla Žížalu mají v plné síle. Utkání tedy může ukázat, jak je důležité míti v týmu kanonýra.

Dalším zápasem, který stojí za návštěvu, může být souboj Chotýšan a Týnce nad Sázavou. „Zápas nebude nic jednoduchého. Týnec naposledy přivezl výhru z Maršovic, je druhý a může těžit ze zkušeností z krajských soutěží. Ale doufám, že se nám podaří navázat na výhru z minulého kola a využijeme domácího prostředí,“ má jasno chotýšanský gólostroj Arnošt Korecký a ke své neobvyklé střelecké formě dodává: „Momentálně se mě celkem drží střelecké štěstí. Doufám, že to tak bude i nadále. Proti Týnci chci, tak jako v každém zápase, alespoň jeden gól vstřelit. Ale hlavně aby to pomohlo Chotýšanům k bodům.“

Tradiční regionální derby se odehraje v Dolních Kralovicích, kam zajíždí Křivsoudov. Jde o utkání, v němž zpravidla nechybí emoce, ostré zákroky, karty, ale i góly a bohatá divácká kulisa. Stébla se pak chytá tonoucí Jankov. Z posledních dvou utkání vytěžil 6 bodů. Překvapení byla především výhra v Křivsoudově (1:3).

O víkendu hostí poslední celek tabulky Čerčany, které prožívají noční můru s nula body na kontě. „Víme, že nás čekají Čerčany, které ještě nebodovaly, ale také víme, že nehrají špatný fotbal. Poté nás čekají soupeři ze špice tabulky, proti kterým chceme taktéž bodovat. Jsme namotivováni. Po výhře nad Křivsoudovem se s námi musí počítat. Necítíme se jako odepsané mužstvo, zvláště ne po stabilizaci kádru,“ dává jasný vzkaz soupeřům jankovský šutér Tomáš Balík.

David Turek

Ilustrační foto
Nespokojený divák připravil Benešov o patnáct tisíc
Jsi lepší než Ronaldo? Porovnej se s hvězdami.
Novinka Deníku: Fotbalisty krajského přeboru porovnáme s hvězdami Realu Madrid