Nespeky B – Popovice 5:0 (2:0)

„Ze začátku byl zápas opatrný. My jsme ale z kvalitní obrany pěkně rozehrávali míče i přes zálohu a o poločase vedli 2:0. Ve druhém poločase to bylo o tom, kdy dáme třetí gól, potom už jsme v klidu zápas dohráli. Na každém z nás bylo vidět, že máme chuť si na kvalitním hřišti hrát fotbal,“ dodal k utkání autor čtyř branek Petr Kadeřábek a podotkl ke střeleckému apetitu: „Po dlouhé době se si střelecky dařilo. Čtyři góly jsem dal naposledy v přípravce.“

Branky: 22., 25., 67. a 70. Petr Kadeřábek, 87. Matyášek. Rozhodčí: Novák. Nespeky B: Drážek – Čápr, P. Rublič (48. Straka), Matyášek, Braný, Vojkůvka (62. Tůma), Petr Kadeřábek, Hamajda, Jasz, Sysel, Tyrner. Popovice: Veselý – Páv, Jakub Hovorka, J. Kašpar, M. Heřmánek, P. Heřmánek (61. Papež), Šach (27. Mrkvička), Žížala (58. V. Kaucký), J. Kaucký (67. Jiří Hovorka), Kropáček, Kopecký.

KP: Nespeky - Poříčí nad Sázavou 1:5.
Naháč okořenil místní derby, ve kterém kralovalo Poříčí

Olbramovice – Chotýšany 6:3 (2:0)

V první půli byly lepší Olbramovice, hosté hrozili spíše sporadicky a jejich útoky nebyly nebezpečné. Skóre otevřel v 7. minutě Vyskočil, který se prosadil střelou z otočky na zadní tyč po vhozeném autu. Krátce po půlhodině hry olbramoviceké vedení zdvojnásobil Šípek, který zcela nepokrytý prodloužil hlavou do sítě Písaříkův roh. Chvíli před pauzou mohl ještě navýšit domácí vedení Dvořák, ale po pěkném „blafáku“ zcela trestuhodně minul naprosto prázdnou branku.

Do druhé půle nastoupili hosté jako vyměnění. V prvních minutách přimáčkli Olbramovice k jejich vápnu a jen díky Malíkovi, který krátce po sobě dvakrát zblízka vychytal A. Koreckého stále vedli o dvě branky. V 51. minutě však i on byl krátký na střelu Š. Koreckého k levé tyči po rychlém brejku a hosté tak snížili.

Špatný vstup domácích do druhého poločasu však utnuli Košař s Písaříkem. První jmenovaný vrátil dlouhý nákop před branku druhému jmenovanému, který jej z blízka uklidil do sítě. Od té chvíle byly Olbramovice opět lepším týmem a měly utkání vcelku pod kontrolou. Vzápětí se po Brdkově standardce z vlastní poloviny opět prosadil Písařík a o chvíli později Šípek vyvezl míč, narazil si s Košařem a přesně zakončil na 5:1. V 83. minutě zůstal po prodlouženém autu za domácí obranou sám A. Korecký a snížil.

Čtyřbrankové vedení však o chvíli později vrátil domácím po pěkné kombinaci a vysunutí Čekala přesnou střelou o břevno Hrstka. V samém závěru pak už jen A. Korecký upravil na tenisových 6:3.

V utkání tak zcela zaslouženě zvítězily domácí Olbramovice, které tak ukončily sérii tří porážek v řadě.

Branky: 34. a 68. Šípek, 59. a 66. Písařík, 7. Vyskočil, 88. Hrstka – 83. a 90. A. Korecký, 53. Š. Korecký. Rozhodčí: Černý. Olbramovice: Malík – Rosol, Písařík, Vyskočil, Košař, Hrstka, Dvořák, Brdek, Karda, Šípek, Přibyslavský (65. Čekal). Chotýšany: Jelínek – J. Sysel, A. Korecký, Hanibal, Š. Korecký, Dušek (46. Říha), L. Sysel, Hoch, Blažek, Povolný, Straka (69. Hons).

Ilustrační foto
Kamarýt rozhodl derby hattrickem

Jankov – Trhový Štěpánov 6:1 (6:1)

Domácí tentokrát nebyli dobrými hostiteli a hned o začátku ukázali, kdo bude pánem na hřišti. Po několika šancích se jako první prosadil Zach, když ve 12. minutě zakončil pohlednou kombinační akci. Na 2:0 zvýšil opět Zach ve 24. minutě. Vzápětí však nekoncentrovanost domácí obrany potrestal hlavou Staněk. Další branka padla po trestném kopu Ždycha a menším zaváhání jinak dobře chytajícího Morkuse. Na 4:1 zvýšil ve 40. minutě opět Zach, který dorazil do prázdné brány centr Ždycha a tím uzavřel svůj hattrick. Ve 44. minutě vstřelil pátý gól domácích z pokutového kopu Žák. Vzápětí zakončil kanonádu Jankova střelou z 20 metrů kapitán Skála.

Druhý poločas se za již jasného stavu odehrál v klidném tempu. Hru dále ovládali domácí, ale i když si vytvořili několik slibných příležitostí, branka již nepadla.

Branky: 12., 24. a 40. Zach, 36. Ždych, 44. Žák, 45. Skála – 25. Staněk. Rozhodčí: Kromka.
Jankov: Málek - Ždych, Hýbek, D. Čermák, Balík, Zajíc, Skála, Žák (70. Hameršmíd), Peroutka, Vrzal (60. Krška), Zach. Trhový Štěpánov: Morkus - Žaloudek, Kuklík, Černický, Staněk, Pánek (48. Neděla), Lachout, Kudyn, Špička (85. Kadlec), Petřina, Marvan (46. Chvojka).

David Terour lapil dvě penalty v rozstřelu a tak získal Benešov druhý bod s Královým Dvorem.
Benešovští hráči mají rádi nuly

Postupice – Neveklov 1:2 (1:0)

V utkání s prvním celkem tabulky podali domácí dobrý výkon. V 6. minutě hlavičkoval Vojtěch Vender těsně nad bránu. Ve 31. minutě Šetek přehodil prázdnou bránu, následně po sóle vystřelil po zemi do gólmana. Ve 36. minutě se již Postupice radovaly po rohu výborně hrajícím Vojtěchem Venderem. Ve 45. minutě bombu Petra Šetka vyrazil gólman na roh.

V 58. minutě hosté vyrovnali Čichovským střelou od tyče a stejný hráč v 74. minutě se štěstím rozhodl.

Přestože byli domácí lepším celkem, tak prohráli, protože neproměnili pět vyložených šancí. Hosté tak vytěžili z minima maximum.

Branky: 36. V. Vender – 58. a 74. Čichovský. Rozhodčí: M. Babický. Postupice: Kladiva – Žížala, Pýcha, K. Vesecký, Urban – Slovák (80. J. Mareš), V. Vender, Brabenec, Fürbacher – Chudlařský, Šetek. Neveklov: Šiška – Zimmel, M. Balík, Hameta, Znamenáček (45. D. Stibůrek) – Hlaváč, P. Šmejkal, Hašek, Čichovský – Fišer (80. P. Balík), Vitouš (65. Vrkoslav).

Soběhrdy – Sokol Přestavlky 1:1 (0:1)

V prvním poločase místního derby měli hosté mírně navrch a dostali se do dvou zakončení, která však postrádala razanci a přesnost. Na druhé straně se ve velké šanci po dobré práci Špidry ocitnul Hanka a poté Fulín, ani jeden ale nedokázali akci gólově zakončit. Hlavičku Bartíka po trestném kopu vyrazil brankář. Na konci poločasu tak udeřili hosté, když z brejku po sprintu přes celé hřiště vstřelil Kondáš vedoucí branku. Na to mohl rychle odpovědět Bartík, ale jeho přízemní střela se mezi tyče nevešla.

Ve druhém poločase se domácí snažili o větší aktivitu. Brzy se v obrovské šanci ocitnul Hlavnička, ale z malého vápna přestřelil branku. Domácí se přeci jen vyrovnání dočkali, když v 83. minutě propadnul míč ve vápně ke střídajícímu Murgačovi, který nekompromisně napálil míč do sítě – 1:1. Vítězný gól měl pak na kopačce přestavlcký Jan Mikulanda, který byl první u odraženého míče ve vápně, ale branku vysoko přestřelil. Soupeři se tak rozešli smírně po výsledku 1:1.

Branky: 83. Murgač – 45. Kondáš. Rozhodčí: Irion. Soběhrdy: Hruška – Hanka (69. Murgač), Škvor, Vilímek, Fadler, Hlavnička, Jamrich (17. Fulín), Prikner, Špidra (86. Kotek), Bartík, T. Procházka. Sokol Přestavlky: Šach – Pfeffer (46. Moravec), J. Mikulanda, P. Pantoflíček, Kondáš, Podhorský (78. Stejskal), Kačírek, P. Mrázek, Pohůnek, Brambora, Braný.

Ilustrační foto
Sedleckoprčické trápení pokračovalo v Rudné

Pravonín – Mezno 4:0 (2:0)

V utkání předvedli domácí asi nejlepší výkon jara a dosáhli na zaslouženou výhru nad mladým a bojovným týmem Mezna. Vynucené změny v sestavě přinesly celkové oživení hry, a když k tomu přidaly velmi dobrý výkon i opory týmu, bylo se na co dívat. Hosté tradičně potvrdili, že začátky utkání umí vždy pořádně roztočit. Domácí poučeni po průběhu podzimního zápasu se však tentokrát nenechali zaskočit.

Včasným přistupováním k protihráčům a zodpovědným bráněním po celém hřišti, eliminovali snahu hostujícího týmu o útočnou hru. Postupně tak získali herní převahu, dobře kombinovali a vytvářeli si tím dostatek příležitostí k zakončení.

Ve 24. minutě se otevřel prostor krajnímu obránci Kodedovi, ten se po rychlém náběhu dostal ke střele z dvaceti metrů, kterou hostující brankář vyrazil před sebe a pro dobře dobíhajícího Zavadila už nebyl problém uklidit míč do sítě. Pár střeleckých příležitostí sice domácí prováhali, ale úspěšně si vytvářeli další a cílevědomě šli za výhrou. Dobře fungující obrana toho hostům příliš nedovolila a když už se tak stalo, brankář Janáček byl na místě.

Druhá branka domácích padla po velmi pohledné akci, kdy Vlasák prodloužil dlouhou přihrávku od obrany na Marka Sibala, ten z první na Červeňáka, který mohl zakončovat, ale nabídl míč přesnou přihrávkou ještě lépe postavenému Kůželovi a ten nezaváhal. Diváci museli být s předváděnou hrou spokojeni.

Ve druhém poločase pokračovali domácí v dobrém výkonu a kontrolovali vývoj utkání. V 69. minutě rozehrál bleskově přímý kop Vlasák a poslal nabíhajícího Marka Sibala do gólové šance, ten upláchl všem a s přehledem zvýšil skóre na 3:0. Herní převahu potvrdil ještě v úplném závěru stoper Hoch, který uklidil placírkou míč do brány, po přesně rozehraném přímém kopu ze strany hřiště.

Branky: 24. Zavadil, 31. Kůžel, 69. Marek Síbal, 90. Hoch. Rozhodčí: Malý. Pravonín: Janáček - Kotek , M. Hoch, D. Červeňák, Kodeda, T. Babický, L. Vlasák, Marek Sibal (84. Turek), V. Hrubeš (79. Janoušek), Zavadil, Kůžel (69. Březina). Mezno: Ďurec - Kulvajt, D. Helma, Bursík, Jakub Ploc, Mikolášik, Kubec, Šváb, Volalík, Říha (69. Daňhel), Jiří Ploc (24. Adam).

Vrchotovy Janovice – Dolní Kralovice 2:0 (1:0)

Branky: 7. Rezek, 54. Novotný. Rozhodčí: Hocek. Vrchotovy Janovice: Vávra – Suchan, Trojan, Slabý, Čedík, Pešta, Střihavka, Sochůrek, Rezek, Novotný (86. Zeman), Němec (25. Rouš). Dolní Kralovice: J. Doležal – Kotrč, Bystričan, Lebeda, Smejkal (63. Vrkoslav), Pozner, L. Doležal, Vošický, Kotýnek, Hanousek, Maršoun, Jelínek.

 1. Neveklov⋌ 18 14 2  2 87:30 44
 2. Sokol Přestavlky⋌ 18 11 3  4 50:25 36
 3. Jankov⋌ 18 10 3  5 52:30 33
 4. Nespeky B⋌ 18 11 0  7 49:34 33
 5. Olbramovice⋌ 18 10 2  6 60:39 32
 6. Vrchotovy Janovice ⋌ 18  9 3  6 40:28 30
 7. Pravonín⋌ 18  8 4  6 41:31 28
 8. Postupice⋌ 18  7 4  7 34:33 25
 9. Dolní Kralovice⋌ 18  6 3  9 26:39 21
10. Chotýšany⋌ 18  6 2 10 26:42 20
11. Mezno⋌ 18  6 0 12 40:58 18
12. Popovice⋌ 18  5 2 11 29:51 17
13. Soběhrdy⋌ 18  2 6 10 25:57 12
14. Trhový Štěpánov⋌ 18  2 4 12 10:72 10

Ilustrační foto
Teplýšovicím zazpíval tenisový kanár