MIŘETICE – JESENICE 3:1 (0:1)

Hned v úvodu utkání se dostal do šance domácí Moudrý, ale nedokázal kvalitně zakončit. Prakticky z protiútoku se radovali hosté, když první střelu Nerad pouze vyrazil, ale z dorážky se už radoval Hančl. Za chvíli zachránila před druhým gólem domácí tyč. Poté se hra v poli do konce poločasu vyrovnala bez výrazných šancí.

Po přestávce se obraz hry výrazně změnil, hrálo se prakticky pouze před hostující brankou. Vyrovnání zařídil kanonýr Jenšík, když s klidem vyřešil odražený míč na hranici šestnáctky – 1:1. Miřetičtí stupňovali tlak, ale brankář Rada se v jesenické brance překonával. Z ojedinělého protiútoku mohli skórovat hosté, ale Nerad domácí zachránil. Když už se zdálo, že vítězný gól nepadne, tak po závaru prostřelil z úhlu Josef Přitasil, vše co mu stálo v cestě – 2:1. Vzápětí přidal do otevřené obrany Jenšík svoji druhou trefu a definitivně rozhodl o vítězství Miřetic.

„Po výborném výkonu v Kondraci jsme odehráli hanebně první poločas. Paradoxně to bylo dle vývoje zápasu pro nás dobře, protože Jesenice počítala, že se ve stejném duchu odehraje i druhá půle. Jenže tu jsme odehráli s výrazně lepším nasazením a herní kvalitou. Poměrně rychle jsme srovnali, ale vítěznou branku i přes množství šancí se nám dát nedařilo. Z ojedinělého protiútoku nás navíc od inkasované branky zachránil výborným zákrokem Nerad. V závěru jsme vůlí dokázali strhnout výhru na naší stranu,“ popsal dění v zápase trenér Miřetic Petr Naňák a chválil: „Důležité vítězství je zásluhou celého týmu, ale musím vyzdvihnout (hlavně ve druhém poločase) excelentní individuální výkony Pepy Přitasila, Petra Čápa a Pepy Jenšíka.“

Branky: 57. a 89. Jenšík, 88. J. Přitasil – 6. Hančl. Rozhodčí: M. Slepička.

Miřetice: Nerad – Zajíc, K. Čáp, P. Čáp, Zeman – V. Přitasil, K. Moudrý, Turek (65. Fialka), Jandák (78. Klenot), J. Přitasil – Jenšík.