CERHOVICE – VOTICE 2:0

Votice se na hřišti celku, jenž prozatím získal jen šest bodů, vůbec neprosadily. Sice měly více míč na kopačkách, ale do zakončení se dostaly za celý zápas jen třikrát. Za bezbrankového stavu trefil Němeček z hranice šestnáctky tyč, Čupr střílel vedle a v závěru hlavičkoval Homolka nad branku.

To domácí, vedeni asistentem trenéra Straky v Příbrami Marcelem Máchou, hráli jednoduchý fotbal nakopávaných míčů, který jim nakonec přinesl úspěch, když měli ve svém středu Ptáčka, který v 62. a 74. minutě dvakrát ulétl votické obraně a překonal Soukupa. A to ještě měl stejný hráč chuť na hattrick, ale ten mu po sóle zhatil hostující gólman. Další střely Hlavsy, Pichlíka a Humla skončily mimo brankové tyče hostů.

„Osmdesát procent zápasu jsme měli míč na svých kopačkách, ale přihrávky šly o jednu, dvě na hrbolatém hřišti později než měly, hráli jsme jen po vápno a v koncovce nebyli nebezpeční. Tím nechci hráče omlouvat, protože šancí jsme si měli vytvořit víc. Jen Jirka Němeček trefil za bezbrankového stavu tyč. Pokud by dal gól, tak by asi soupeř odpadl, ale bohužel. Domácí byli nevýrazní, hráli jednoduchý fotbal, bez zálohy, posílali dlouhé míče na rychlého a šikovného Mantlíka a nakonec nás ze dvou brejků porazili," smutnil po zápase trenér Votic Martin Bárta, jenž odehrál v sobotu mistrovský vítězný zápas za Sázavu ve druhé skupině s Dlouhou Lhotou (2:1), si ještě povzdechl: „Počítal jsem, že teď ve třech zápasech (Cerhovice, Všenory, Týnec nad Sázavou) získáme devět bodů, jenže v Cerhovicích jsme prohráli. Tak to jsme začali „dobře".

Branky: 62. a 74. Ptáček. Rozhodčí: Horváth. ŽK: 3:1. Poločas: 0:0.

Votice: Soukup – Šlejmar (70. Kondáš), Dušátko, Čupr, Bareš – Jonszta (77. Šedivý), Kolář, Pohan (65. Homolka), Viskup – Štork, Němeček (85. Říha).