VYŠEHOŘOVICE – JANKOV 2:1

Ambiciózní nováček z Vyšehořovic se od úvodu chopil iniciativy a předváděl kombinační fotbal. První šanci ještě zmařil Fr. Nerad, ale ve 22. minutě již nestačil po závaru ve vápně hostů na střelu Nováka. Za chvíli se po rohu Jankova předvedli domácí rychlý protiútok, který skončil faulem na hranici pokutového území a z následné penalty zvýšil na 2:0 špílmachr Breškovec. První půli i nadále ovládali vyšehořovičtí přesnou kombinační hrou. Hosté se dostali pouze do dvou akcí zakončených Horčičkou, ale brankář Shokodko byl na místě.

I druhý poločas se odehrával ve stejné režii. Domácí prokazovali kombinační převahu, ale v minimálně šesti vyložených šancí neuspěli. Zabránil jim v tom buď brankář Nerad nebo nepřesná koncovka. Hosté za poločas zahrozil dvakrát. V jedné šanci Skála udělal kličku i brankáři, ale při následné přihrávce odpálil míč hostující obránce a Říhovi před prázdnou bránou scházely centimetry, aby dosáhl na centr Horčičky. Až v 87. minutě snížil krásnou střelou do šibenice z 25 metrů Balík. Závěrečný tlak hostů se už však nekonal, protože domácí již zkušeně zbytek utkání odehráli na půli hostů.

Branky: 22. Novák, 24. Breškovec (z PK) – 87. Balík. Rozhodčí: Kvasnička. ŽK: 3:4. Diváci: 120. Poločas: 2:0.

Jankov: Fr. Nerad – Peroutka, Hameršmíd (12. Kolář, 30. V. Nerad), Balík, Zajíc – Ždych, Zach, Říha, Skála – Uhliar, Horčička (81. Krška).

STANISLAV BALÍK