VLAŠIM – VARNSDORF 0:1

První poločas sice přinesl poměrně živý fotbal, avšak s minimem šancí. Největší měl domácí Hadaščok, jenž se po přihrávce Nečase objevil sám před brankářem, ale lob skončil vedle branky. Za zmínku stála ještě střela Nečase, kterou Porcal pokryl. Hosté spoléhali na brejky a Vorel měl největší starosti s ranou Rudnytskyyho, kterou vyrazil.

Do druhého dějství ale Vlašim vstoupila špatně. Měla strašidelné díry v obraně a Vorel čaroval dvakrát proti osamocenému Djurdjeviči, i proti střele Mehanoviče z 16 metrů. V 69. minutě již lovil míč ze své sítě, když ránu Martana ještě vyrazil, ale Mehanovič z dorážky měl již snadnou práci. Hostům zavařil jen brankář Porcal, když mu nevyšla klička, ale Hadaščok ani Hejný toho nevyužili. Až v závěru si domácí vynutili tak, i díky tomu, že měli vepředu věže Hejného a Pimparu, ale brankáře Varnsdorfu nepřekonali, když v největší šanci vyrazil Porcal trestný kop Nového.

OČIMA TRENÉRŮ

„Soutěž je velmi vyrovnaná a každý zápas je otevřený, což ukázalo i utkání s Varnsdorfem, které jsme mohli vyhrát, zremizovat, ale i prohrát, což se nakonec stalo. Máme celé jaro velký problém v útočné fázi a nemáme dostatečně kvalitní útočníky a poté je složité obrátit vyrovnané zápasy na naší stranu. V prvním poločase jsme měli ale dostatek příležitostí, abychom šli do vedení, největší Hadaščokem. Gólem jsme se neuklidnili a pak jsme měli pasivnější pasáž na začátku druhého poločasu, hráči špatně reagovali a nakonec jsme dostali gól. Po prostřídání jsme si vynutili závěrečný tlak, když jsme si pomáhali stoperem Pimparou na pozici útočníka, který paradoxně vyhrál víc soubojů než naši tři útočníci, přesto jsme nevyrovnali. I když jsme prohráli, tak jsme díky dalším výsledkům splnili záchranářský cíl. Přesto chceme v posledních třech zápasech bodovat," dodal k utkání trenér Vlašimi Martin Hašek, jenž již v úterý s týmem nastoupí k dalšímu kolu FNL, když od 18 hodin hraje ve Znojmě.

„Bylo to vyrovnané utkání. V prvním poločase jsme měli problémy s pohybem Vlašimi, pozdě jsme přistupovali k hráčům, a pokud by soupeř proměnil velkou šanci, tak se zápas asi vyvíjel jinak. Ve druhém poločase jsme hráli disciplinovaně dozadu, Vlašim nepouštěli do příležitostí, naopak my jsme třetí naší šanci proměnili a v závěru jsme silou vůle přežili domácí tlak. Za tři body jsme strašně rádi, protože hlavně po psychické stránce byla jarní část sezony strašně těžká," oddechl si po zápase trenér Varnsdorfu Roman Veselý a dodal: „ Výhrou jsme se zachránili, čehož si velmi cením. Mužstvo zatím šlo od prvního jarního kola, a i když se nám nedařilo fotbalově, tak jsme vůlí body získávali a tři kola před koncem jsme se zachránili."

Branka: 69. Mehanovič. Rozhodčí: Dressler – Boček, Horák. ŽK: Hejný, Jurča – Rudnytskyy. Diváci: 386. Poločas: 0:0.

Vlašim: Vorel – Dressler (76. Pimpara), Štochl, Kavka, Vondra – Nový – Nečas, Kulhánek, Průcha (46. Hejný) – Jícha (59. Frizoni), Hadaščok.

Varnsdorf: Porcal – Neuberg, Knejzlík, Zbrožek – Martan (86. Yakovlev), Houser, Djurdjevič, Daníček, Rudnytskyy – Jurča (75. Schubert), Mehanovič (82. Ondráček).