VLAŠIM – ČESKÉ BUDĚJOVICE 1:1

Vlašim měla raketový start do zápasu, až budějovičtí hráči nevěděli, kam dřív skočit. Rytířům se nápor hned vyplatil. V 5. minutě se obránce Nový vydal na výlet do šestnáctky soupeře, po centru Nečase, líznul míč na přední tyči a ten zapadl do branky na zadní tyči. A pro domácí mohlo být ještě veseleji, jenže Reiter po akci Vebra s Hronkem orazítkoval z 12 metrů břevno prázdné branky.

Po dvaceti minutách se hosté oklepali a podívali se i před branku Vlašimi. Nejprve po centru Peška z malého vápna přestřelil Novák, aby ve 28. minutě dostal parádně načasovanou přihrávku Linhart, po sóle obešel i Budinského a vyrovnal na 1:1. Poté se hra srovnala, přesto mohli jít těsně před odchodem do kabin do vedení hosté, ale po průniku Šimáka a střele Linharta zachránil Vlašim Budinský.

Kuriozitou v prvním poločase bylo, že se v 25. minutě spustilo za brankou Křížka kropení, které bylo spíše potřeba na druhé straně, kde českobudějovičtí fandové řádili s dýmovnicemi.

Do druhého poločasu připravil trenér Petržela dvě střídání, když do hry vyslal Jíchu a Haška za Hronka a Nečase. „Hronka jsem stáhnul kvůli tomu, že měl žlutou kartu, udělal další dva nesmyslné fauly, když špatně odebíral míče. Hrál prostě špatně, teď ho zase budeme učit rok, jak správně chodit do míčů. Je to škoda, jeho tah na branku nám chyběl, ale šel po právu dolů," vysvětlil trenér Vlašimi Petržela, stáhnutí jinak klíčového záložníka ze hry.
Vlašim začala druhé dějství aktivněji a velmi dobře hrající Nový vyzkoušel pozornost Křížka. Domácí obránce následně vyzval ke skórování Štochla, ale jeho zakončení by přivítali v ragby. Hosté kontrovali trestným kopem Šimáka a hlavičkou Nováka do náruče Budinského. V 69. minutě nastoupil na hřiště zkušený Kalod, ihned se dostal do šestnáctky Vlašimi, kde ho zavalil Štochl a rozhodčí Paták ukázal na penaltový puntík. Exekutor Linhart, ale druhý svůj gól nepřidal, když orazítkoval břevno Budinského svatyně.

Neproměněná penalta odstartovala divoký konec. Nejprve parádní slalom zakončil domácí Kučera do rukavic Křížka, aby odražený míč skončil na břevně a ještě ve stejné akci vychytal Haška opět Křížek. Poté byli velice blízko ke gólu Budějovičtí. Brejk skončil po centru Řezáče hlavičkou Kaloda do tyče, Vebr v jasné šanci zablokoval Jurdíka, střelu Šimáka z trestného kopu vyrazil zpod břevna Budinský, který si poradil reflexivně i se střelou Nováka po centru Řezáče. V samotném závěru se domácí dožadovali penalty, když byl Matějka nakopnut do hlavy, po čemž měl roztržené obočí. Rozhodčí Paták, ale byl jiného názoru, že se o vysokou nohu nejednalo, což vyvolalo u diváků velkou nevoli. A tak zápas skončil nerozhodně.

„Vzhledem k průběhu utkání je bod pro nás dobrý. Zápas jsme si zbytečně zkomplikovali, když jsme po brzy vstřeleném gólu, neproměnili další vyloženou šanci. Poté jsme špatnými přihrávkami nechali soupeři prostor pro kombinaci a po naší standardní situaci jsme dostali gól. Střídáním o poločase jsme s tím něco chtěli udělat, což se ale nepovedlo. Mladí kluci ještě nemají tak výraznou kvalitu, aby s průběhem výrazně hnuli, ale oni se otrkají. V závěru nás podržel Viktor Budinský a navíc hostéí nedali penaltu. Takže bod beru, i když to mohlo být ještě zajímavé, kdyby nám rozhodčí odpískal v závěru penaltu, když mi sám po zápase přiznal, že si myslel, že to byla nízká hlava a ne vysoká noha," podotkl po zápase vlašimský trenér Vlastimil Petržela.

„Zápas jsme začali hrát až ve dvacáté minutě, rychlý gól nás zaskočil a domácí neproměnili ještě velkou příležitost. Poté jsme vyrovnali a další dvě vyložené šance Linhartem nedali. Ve druhém poločase jsme nedali hodně vyložených šancí i penaltu. Až další kola ukáží, jestli jsme ztratili dva body nebo jeden získali, ve Vlašimi to ale všichni soupeři budou mít těžké," řekl po zápase kouč Českých Budějovic František Cipro.

Branky: 5. Nový – 29. Linhart. Rozhodčí: Příhoda – Koval, Melichar. ŽK: Hronek, Nový – Hric. Diváci: 845. Poločas: 1:1.

Vlašim: Budinský – Nový, Štochl, Toml (75. Hell), Vondra – Vebr, Hronek (46. Hašek) – Reiter, Nečas (46. Jícha), Kučera – Matějka. Trenér: Petržela.

České Budějovice: Křížek – Řezáč, Hric, Karafiát, Novák – Pešek (69. Kalod), Benát (61. Hála), Šimák, Jurdík, Funda (89. Wermke) – Linhart. Trenér: Cipro.