Že se věhlasný Real vrátí na stejné místo v poměrně rychlém sledu, není náhoda. Maminka Vojty je kojetickou rodačkou. Potomek se jí narodil předčasně ve 36. týdnu. Pár dní po porodu se rodiče dozvěděli o synově komplikované srdeční vadě, kterou mívají děti s Downovým syndromem. Ten se krátce nato potvrdil.

Rodina ve snaze o zlepšení vývoje Vojty navštěvuje rehabilitační centra, absolvuje terapie a léčení. Na léčebné metody, které nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění, vynakládá nemalé finanční prostředky. Ruku k dílu se proto rozhodli přiložit právě fotbalisté Jiskry.

„Akce byla původně plánována na květen, ale kvůli koronaviru bohužel musela být zrušena. Přišlo nám to nefér, a proto jsme moc rádi, že ve spolupráci s RealTop Praha povedlo najít náhradní termín,“ doplňuje jeden z domácích hráčů Jan Šťastný.

Utkání, ke kterému by měli mimo jiných nastoupit i Jan Koller, Robert Záruba, nebo ex-sparťan Václav Kádlec, má výkop v 15 hodin. Už od 14:00 trávník otestují přípravky Kojetic a Libiše. V doprovodném programu se mohou těšit i na skákací hrad, kolotoč, nebo turnaj v deskových hrách.

Jiří Veselý
Veselý se chystá za velkou louži s obavami. Nikdo neví, co bude, přiznává