BROZANY – BENEŠOV 0:2

Začátek byl atraktivní, co se útočných akcí týče. Postupně přebral iniciativu Benešov, ale osamocený Vrňák přestřelil branku a Kučaba nastřelil brankáře. Domácí hlavička Bendy olízla břevno. Ve 24. minutě se již hosté radovali, když průnik Preislera podél brankové lajny zakončil na přední tyči Žák. V závěru poločasu mohl zvýšit Preisler, ale po náběhu za obranu skončil jeho lob vedle branky. Na druhé straně ztroskotal na vyběhnuvším Tetourovi Šollar.

Po přestávce se domácí snažili dlouhými míči a ze standardních situací zahrozit, ale hosté odolali a udeřili po identické akci z prvního dějství, když Žák, tentokrát z druhé strany, poslal míč do sítě po centru Preislera. V závěru domácí Benda trefil tyč a hostující Čapek z malého vápna zamířil vedle.

„Vyhráli jsme naprosto zaslouženě. V prvním poločase jsme soupeře přehrávali a kromě gólu neproměnili další tři gólovky. Ve druhém domácí hrozili ze standardek a po dlouhých balónech, ale všechno jsme odtrkali a co propadlo, pochytal Tetour. Z identické akce jsme dali druhý gól a naštěstí žádný laciný nedostali. Utkání mohlo být rozhodnuto dřív a odehráno ve větším klidu, přesto si hráči hrábli na dno fyzických sil a odmakali to. Teď je třeba body potvrdit doma s Táborskem," dodal po utkání trenér Benešova Luboš Zákostelský. 

Branky: 24. a 69. Žák. Rozhodčí: Musil. ŽK: Bamba, Grunert, Müller – Žák, Zákostelský. Poločas: 0:1. Diváci: 208.

Benešov: Tetour – Večera, Braný, Zákostelský, Preisler – Laštovka, Skopec (90. Faouzi) – Vrňák (84. Micka), Žák, Čapek (90. Balata) – Kučaba (78. Svoboda).