BC BENEŠOV – NOVÁ PAKA 85:69

Po rozpačitém úvodu, kdy ani jeden z týmů nestřílel s vysokou úspěšností, se dříve rozjeli domácí. Kvalitní obranou a rychlým protiútokem začali rozebírat hru Nové Paky na prvočinitele. Hosté dokázali reagovat jen tvrdými fauly na hraně nesportovního chování. Benešovští hráči se však rozhodit nenechali a jejich náskok se vyšplhal až na třicet bodů. V posledních pěti minutách se sice hosté trefili několikrát z dálky, ale na výsledek a pohodovou výhru domácích to již nemělo vliv.

Body Benešova: Kožant 33, Malý 23, Proskovec 9, Valenta 8, J. Vondráček 5, Sedláček 4, F. Vondráček 2, Beneš 1.

BC BENEŠOV – TJ TURNOV 79:66

Do nedělního zápasu s Turnovem vstoupili lépe domácí. Stříleli mnohem lépe než hosté, a tak jejich náskok utěšeně narůstal. Po poločase se hosté postavili do zónové obrany, což benešovský útok značně přibrzdilo.
Zatímco v prvním poločase nasázeli domácí 54 bodů, v tom druhém jich vsítili pouze 25. Hosté se navíc začali více prosazovat v útoku a tak si domácí nemohli být svoji výhrou dlouho jisti. V závěrečných minutách však benešovští basketbalisté přitáhli šrouby v obraně a v pohledném utkání si připsali šestnáctou výhru v sezóně.

Body Benešova: Kožant 22, Sedláček 13, Malý 13, Votava 11, Proskovec 10, Valenta 4, Beneš, J. Vondráček 2, F. Vondráček 2.

„O víkendu jsme sehráli dva povedené zápasy, které nám zajistily druhé místo po základní části," měl radost kapitán a rozehrávač Benešova Jakub Malý a dodal k průběhu obou zápasů: „V sobotu jsme si dokázali poradit i s nepříjemným chováním týmu z Nové Paky. Jsem rád, že jsme, i díky výborné divácké kulise, dokázali přejít některé zákeřné fauly hostujícího týmu a po celý zápas jsme se snažili sebe i diváky bavit basketbalem. V neděli naopak chtěl Turnov od Nové Paky hrát basketbal a na atmosféře utkání to bylo znát."

Ikona benešovského basketbalu Jakub Malý již střádá plány na čtvrtfinálového soupeře. „V nadstavbové části se utkáme s týmem Žďáru, který nás jako jediný v sezóně dokázal dvakrát porazit, a tak mu rozhodně máme co vracet."