Hostouň stále ještě nemohla postavit s výjimkou Kabeleho to nejzkušenější, co má k dispozici. Starší hráči se zapojí do přípravy až v pondělí a s Trappem, Dosoudilem nebo Markem bude kvalita třetiligového mužstva určitě o level výš. „Ale mě v sobotu proti Brodu potěšili i mladí hráči a ti, co je máme na zkoušku. Dělají pokroky, posouvají se výkony směrem dopředu,“ byl spokojený trenér Ivan Pihávek.

Jeho tým inkasoval do přestávky góly pramenící i z toho, že toho spolu hráči mnoho nenakopali a jsou na začátku přípravy. Soupeř toho využil, navíc měl kliku, že Kabele zahodil za stavu 0:1 pokutový kop.

Ještě horší bylo vážné zranění stopera Konejla, který si po srážce s protihráčem zlomil nos a musel do nemocnice na bolestivé rovnání, které navíc napoprvé nevyšlo. Hrát tak musel Bureš z béčka, ale vedl si zdatně.

Ve druhé půlce přibyl na trávník už jen brankář Tetour, zkušený gólman z Benešova, jehož Kladeňáci znají – roky hájí bránu SK Kladno ve futsalové lize. Tým před ní ovládl hru, zatlačil hosty z Českého Brodu na jejich polovinu a vytvořil si snad pět velkých šancí. Proměnil ale jedinou Vegrichtem a tak trochu zbytečně zápas prohrál. „Ale hráče skutečně pochválím, ve druhém poločase udělali na Brod neskutečný tlak. Přitom ze základu hráli jen Brejcha, Kabele a Zahranychnyy,“ doplnil Ivan Pihávek.

Další duel odehraje Hostouň ve středu zase doma proti Meteoru Praha (18:30).

Hostouň – Český Brod 1:2 (0:2). Branka Hostouně: Vegricht.

Hostouň: Mařík (Tetour) – Zahranychnyy, Konelj (20. Bureš), Krupička, Kulhavý – Kabele, Brejcha, Soukup, Čakurda - Smejkal, Vegricht.

Kladno - Králův Dvůr 3:0, příprava, 25. 7. 2020
Fotbalisté Kladna přehráli silné Cábelíky