BENEŠOV – HOŘOVICKO 4:0

Na podzim prohrál Benešov v Hořovicích 0:1. To ale doma nedopustil a vysoko zvítězil. Jenže se výhra nerodila tak snadno, jak vypadá výsledek.
Domácí se do hostů od začátku zakousli, ale to co předváděli v zakončení, nad tím si mohla ukroutit hlavu hrstka diváků. Co dokázal zahodit Ibe bylo do nebe volající, když z malého vápna přestřelil a z dorážky nastřelil brankáře. Domácí stříleli jako u Verdunu, ale Kučaba, Turek, Adjei, Laštovka a Zákostelský míč do sítě nedopravili. Hosté zahrozili jen sporadicky.

„Po skončení prvního poločasu jsem nevěděl, jestli se mám smát nebo brečet, protože to co jsme zahodili, bylo až neskutečné. Samozřejmě jsem se zlobil a měl tep hodně vysoko," podotkl k prvnímu dějství trenér Benešova, jehož hráči vyslali šestnáct střel, z toho osm na branku.

Horší výkony ve druhých poločasech tentokrát Benešovští zahodili za hlavu, trvale útočili a v 52. minutě se již radovali. Turek dobrým presinkem vybojoval míč, Balata přihrál Ibemu, kterému se sice nepovedla nahrávka v šestnáctce, rychle ale zareagoval, kopl do míče a ten skončil v šibenici hořovické branky. Z domácích spadla nervozita a hosté rezignovali. Zákostelský netrefil poloprázdnou branku a Ibe trestuhodně přestřelil. Až po rohu Skopce a hlavičce Laštovky, také hlavou, skóroval Adjei. Za chvíli se po parádní akci z rohového kopu trefil Skopec a dílo dokonal dorostenec Kulhavý tečovanou střelou z šestnáctky.

„Jsem rád, že jsme vydrželi být aktivní. První gólem z kluků spadla nervozita a zbytek zápasu jsme už proti odevzdaným hostům zvládli na jedničku," radoval se Šimáček.

Branky: 53. Ibe, 62. Adjei, 67. Skopec, 80. Kulhavý. Rozhodčí: Šedivka. Bez karet. Poločas: 0:0.

Benešov: Beník – Laštovka, Adjei, Zákostelský, Vrňák – Bohata (81. Cvrček), Skopec – Balata (71. Kulhavý), Ibe (64. Farkaš), Kučaba – Turek (77. Filip).